Ο Τύπος σήμερα

Το πακέτο σκληρών μέτρων που συμφώνησαν στη μαραθώνια σύσκεψη ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, είναι τα θέματα που κυριαρχούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Το «δρεπανηφόρο» μνημόνιο!...

Η εφημερίδα γράφει ότι «δρεπανηφόρο -κατά κυριολεξία- είναι το νέο μνημόνιο που συνέταξαν για... «τη σωτηρία» της χώρας οι δανειστές με την κυβέρνηση, με απίστευτα μέτρα και με «εθνικό μισθό» που για τους ανειδίκευτους 25άρηδες θα ξεκινά από τα 490 ευρώ (καθαρά) το μήνα, ενώ όσοι ήδη αμείβονται
με τα σημερινά 751,39 ευρώ, πέφτουν στα 586,08 ευρώ!».

ΑΥΡΙΑΝΗ: Στέλνουν τον λαό στην κόλαση

Η εφημερίδα τονίζει ότι την εκλογική καταδίκη τους υπέγραψαν χθες οι αρχηγοί των καθεστωτικών κομμάτων με την αποδοχή των αιμοβόρων όρων της Τρόικας, του Υπερμνημονίου - σφαγείου με το οποίο η Διεθνής των Τοκογλύφων μετατρέπει την Ελλάδα - με τη βούλα του δωσιλογισμού του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου - σε ευρωζωνικό Μπαγκλαντές.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Νταχάου! Χαριστική βολή στα «τιμημένα γηρατειά» και στα «περήφανα νιάτα»

Η εφημερίδα γράφει ότι την ώρα που η τρόικα στήνει με το Μνημόνιο 2 το ελληνικό Νταχάου, οι πολιτικοί αρχηγοί χρειάστηκαν επτά ώρες και 40 λεπτά γράψε σβήσε σε ένα κείμενο που, αν εφαρμοστεί, όπως περιγράφεται, δίνει χαριστική βολή στα «τιμημένα γηρατειά» και στα «περήφανα νιάτα».

ΕΘΝΟΣ: Μέτρα-σοκ. Συμφωνία σε όλα, παζάρι για συντάξεις

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «σε ολονύκτιο θρίλερ εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση για το νέο Μνημόνιο, που συνεπάγεται δραστικές περικοπές στα εισοδήματα και σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Στη μαραθώνια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο οι διαφωνίες των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση εστιάστηκαν κυρίως στο «κούρεμα» των συντάξεων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κηδεύουμε σήμερα τους πολυαγαπημένους μας μισθούς και συντάξεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τα επώδυνα μέτρα που ζητά η Τρόικα προκειμένου η χώρα μας να πάρει το νέο δάνειο και να αποφευχθεί η χρεοκοπία εξετάστηκαν χθες στο τραπέζι της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πικρό ποτήρι για προσωρινή σωτηρία

Η εφημερίδα γράφει ότι συμφωνία σε όλα πλην της απαίτησης της Τρόικας για μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων προέκυψε μετά από οκτώ ώρες σύσκεψης ανάμεσα στον Λ. Παπαδήμο, τον Γ. Παπανδρέου και τον Α. Σαμαρά, καθώς σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Μαξίμου «ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις»

ΕΣΤΙΑ: Αθλιο παιγνίδι με την τρόικα

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σε ολονύκτιο θρίλερ μετεβλήθη η χθεσινή μαραθώνια σύσκεψις των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο για την έγκριση του νέου Μνημονίου».

Η ΑΥΓΗ: Ζήτημα ζωής ή θανάτου

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νύχτα ντροπής στο Μαξίμου: Το συμβόλαιο θανάτου για την ελληνική κοινωνία συμφώνησαν με την τρόικα, αγνοώντας τη λαϊκή εντολ
Keywords
Τυχαία Θέματα