Ο Τύπος σήμερα

Οι αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί στη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό για το σκληρό πακέτο μέτρων που προτείνει η τρόικα και που συνδέεται με την ολοκλήρωση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, είναι τα θέματα που κυριαρχούν.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συμφωνείτε ή χρεοκοπούμε»!.
Η

εφημερίδα γράφει ότι «το... κατά Λουκάν τελεσίγραφο «συμφωνείται ή χρεοκοπούμε» θα κληθούν να διαχειριστούν, κατά τη σύσκεψή τους υπό τον πρωθυπουργό, οι πρόεδροι ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών παίρνει κατά πάσα πιθανότητα νέα αναβολή για αύριο, Σάββατο, όπως ενημέρωσαν τον «Α.Τ.» κυβερνητικές πηγές αργά χθες το βράδυ».

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ είναι οι μόνο που δεν τους πειράζει η τρόικα!!!».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «ιδιότυπη ασυλία και απ΄την τρόικα έχουν εξασφαλίσει οι δημοσιογράφοι της ΕΣΗΕΑ οι οποίοι εξακολουθούν να απολαμβάνουν τα προνόμια που εξασφάλισαν απ΄τη χούντα των συνταγματαρχών παρά το γεγονός ότι πρόκειται για παράνομους και αντισυνταγματικούς νόμους που περιλαμβάνουν χαριστικές διατάξεις».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Ερχεται εξέγερση».
 Η εφημερίδα γράφει ότι «σε μια καταλυτική παρέμβαση προχώρησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνοντας -έστω και με καθυστέρηση- σκληρή επιστολή στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την αδιέξοδη πολιτική του Μνημονίου που οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή.

ΕΘΝΟΣ: «Στα 13 μέτρα μας στήνει η τρόικα».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «την αποδοχή καταλόγου με 13 σκληρά μέτρα αξιώνει η τρόικα από την κυβέρνηση. Συγκαταλέγονται απολύσεις στο Δημόσιο, ψαλίδισμα του κατώτατου μισθού και περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Η αδιάλλακτη αυτή στάση καθιστά κρίσιμης σημασίας τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Οι Θεόπνευστοι Γέροντες της ορθοδοξίας μας μίλησαν επακριβώς για την κρίση...».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία και σε ένα αυτοτελές βιβλίο περιλαμβάνεται ολόκληρη η Σοφία της Ελληνορθόδοξης παράδοσής μας σχετικά με τη σημερινή Κρίση που μας μαστίζει!... Και όπως φαίνεται από την ανάγνωσή του: οι Γέροντες της Ορθοδοξίας πρόβλεψαν επακριβώς τα μελλούμενα να συμβούν!».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Κουρεύουν με το ζόρι κατώτατο μισθό και επικουρικές».
Η εφημερίδα γράφει ότι «με την Τρόικα να θέτει τελεσίγραφα και να ζητά απλά ένα «ναι» στα νέα σκληρά μέτρα, συνεδριάζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, έχοντας να επιλέξει μεταξύ της χρεοκοπίας και της δραματικής επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών»

ΕΣΤΙΑ: «Ο Γολγοθάς του διαχειριστή. Με το αχρεωστήτως καταβληθέν χαράτσι της ΔΕΗ».
Η εφημερίδα τονίζει ότι «η γραφειοκρατία την οποία προσέθεσε την τελευταία διετία η Κυβέρνησις του ΠΑΣΟΚ είναι απερίγραπτη. Οι πολίτες ταλαιπωρούνται αφάνταστα ακόμη και για να πληρώσουν τους φόρους τους. Αδιάψευστο πειστήριο είναι οι τεράστιες ουρές που παρατηρούνται σχεδόν καθημερινώς στις εφορίες και στα
Keywords
Τυχαία Θέματα