Ο Τύπος σήμερα

Οι πιθανές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, η εκτόξευση των βάσεων στις πανεπιστημιακές σχολές που συνδέονται με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση, το μέλλον της Εμπορικής Τράπεζας, η σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για τη συμφωνια με τη Siemens, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον Τύπο της Τρίτης.

Αναλυτικά:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μερίδιο στις συντάξεις από έσοδα 150 δισ.".

Η

εφημερίδα γράφει ότι "νομοθετική διάταξη για τη μελλοντική χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων και την κάλυψη των ελλειμμάτων τους με έσοδα από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου προωθεί η κυβέρνηση, την ώρα που το ρευστό στερεύει στα ταμεία και έρχονται νέες επώδυνες μειώσεις συντάξεων!".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Τα μαύρα ταμεία της Siemens πυροδότησαν άγρια κόντρα στην Βουλή

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού - από άποψη διακομματικής διαπλοκής - σκανδάλου της μεταπολίτευσης» χαρακτήρισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση σχετικής επερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ο,τι πει η τρόικα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με άξονα το «ό,τι πει η τρόικα» για να πάρουμε την επόμενη δόση βαδίζει η ελληνική κυβέρνηση, που πρέπει εντός του προσεχούς διαστήματος να οριοθετήσει μέτρα που θα αγγίζουν τα 20 δισ. ευρώ".

ΕΘΝΟΣ: "Τα...μείον για ένστολους - δικαστές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το πικρό ποτήρι των περικοπών δεν θα αποφύγουν οι κατηγορίες των υπαγομένων σε καθεστώς ειδικών μισθολογίων. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσανατολίζεται να εφαρμόσει κλιμακωτές μειώσεις σε ένστολους, δικαστικούς, διπλωμάτες, αρχιερείς, καθηγητές Ανωτάτων Σχολών και γιατρούς του ΕΣΥ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιρανός θρησκευτικό ηγέτης: «Προετοιμαστείτε για πόλεμο και... το τέλος του κόσμου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι ιρανικές αρχές έχουν μοιράσει φυλλάδιο στις Ειδικές Δυνάμεις που τιτλοφορείται «Οι τελευταίοι έξι μήνες». ΗΠΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ - ΣΙΩΝΙΣΜΟΣ, αυτός είναι ο νέος ανθελληνικός «Γόρδιος Δεσμός»..."

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκρηξη στις σχολές που δίνουν δουλειά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εγκατέλειψαν τις Παιδαγωγικές, αντιμετώπισαν με δυσπιστία τις σπουδές των Μηχανικών και στράφηκαν σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές που εξασφαλίζουν άμεση πρόσληψη. Σταθερές αξίες Νομική και Ιατρική".

ΕΣΤΙΑ: "Πολιτικό τίμημα για τους φόρους".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όλοι αυτοί οι φόροι είναι επινοήσεως ΠΑΣΟΚ. Εκείνο τους έφερε και τους ψήφισε στην Βουλή. Η Νέα Δημοκρατία τους κατεψήφισε. Αλλά λόγω της κρατικής ανικανότητος ως προς την βεβαίωση και είσπραξη των φόρων, ο ΦΑΠ των ετών 2010 και 2011 δεν είχε μέχρι σήμερα ούτε καν βεβαιωθή στους φορολογουμένους. Ετσι η αποστολή των σημειωμάτων για την είσπραξή του γίνεται τώρα, επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Και το πολιτικό τίμημα, που είναι τεράστιο, θα καταβάλη η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Σαμαρά
Keywords
Τυχαία Θέματα