Ο Τύπος στον Κόσμο

Κάποια από τα ξένα ΜΜΕ που επιμένουν να εστιάζουν τα πρωτοσέλιδα τους στην ελληνική κρίση, επιμένουν στην άποψη ότι η χώρα μας έχει εκχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας ώστε να πάρει το δεύτερο πακέτο στήριξης.

Financial Times: Η Ελλάδα τρέχει να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του πακέτου διάσωσης. Η Αθήνα έχει εννιά ημέρες να εκπληρώσει

σκληρούς όρους.

Wall Street Journal: Παραμένει η ανησυχία για την Ελλάδα, παρά την συμφωνία.

New York Times: Μέσα στην αντάρα για το Ιράν, τα σειόμενα ξίφη αναδεύουν μνήμες του ιρακινού πολέμου.

The Times: "Στάσιμη" ελληνική δημοκρατία  ώστε να παρθούν τα χρήματα του πακέτου.

Washington Post: Υπερχρηματοδότες συμπεριφέρονται σαν εκλέκτορες στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα

Guardian: Το Ηνωμένο Βασίλειο ζυγίζει πιθανά αεροπορικά πλήγματα εναντίον των ανταρτών στην Σομαλία.

Die Welt:Αρνείται το Ιράν πρόσβαση στον ΔΟΑΕ για ύποπτο παράρτημα.

Le Figaro: Η μακρά αγωνία της Χομς υπό τα πυρά του Ασαντ.

Corriere della Sera: Η Ιταλία πλημμυρίζει από διαφθορά, έγκλημα και κακές πρακτικές, λέει το ιταλικό ελεγκτικό δικαστήριο.

Pravda: Γιατί ποντάρει η Ρωσία σε άγνωστες μικρές χώρες.

Hurriyet: Η συμφωνία θέτει την ελληνική κυριαρχία σε αμφισβήτηση.

Today's Zaman: Προεδρική έκθεση υποστηρίζει τις έρευνες κατά αξιωματούχων εμπλεκομένων στην δολοφονία Ντινκ.

Haaretz: Το Ιράν αρνείται πρόσβαση σε ύποπτη τοποθεσία λέει ο ΔΟΑΕ.

Jerusalem Post: Επιδρομές δυνάμεων του Ασάντ σε χωριά της βορείου Συρίας με 23 νεκρούς.

Καθώς κατακάθεται ο κονιορτός και καταλαγιάζει η αντάρα από την συμφωνία για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδος, κάποια από τα ξένα ΜΜΕ άρχισαν να στρέφονται σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, όπως η εμφύλια σύρραξη στην Συρία και μια πιθανή βρετανική επέμβαση στην Σομαλία. Κάποια από τα ξένα ΜΜΕ που επιμένουν να εστιάζουν τα πρωτοσέλιδα τους στην ελληνική κρίση, επιμένουν στην άποψη ότι η χώρα μας έχει εκχωρήσει μέρος της εθνικής της κυριαρχίας ώστε να πάρει το δεύτερο πακέτο στήριξης. Βέβαια, δεν είναι καν απορίας άξιον, ότι τουρκικά και βρετανικά μέσα είναι κυρίως αυτά που τονίζουν αυτή την πλευρά του ελληνικού δράματος.

Η κρίση στο Ιράν απασχολεί σύσσωμο τον διεθνή Τύπο, κατά το μάλλον ή ήττον, καθώς η Τεχεράνη επιμένει στην αρειμάνιο ρητορική της και εντείνει τις εξαγγελίες για απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου εντός ολίγων μηνών. Οι  καταγγελίες του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας για μη συμμόρφωση του Ιράν σε προτεινόμενους ελέγχους υπόπτων εγκαταστάσεων ενδυναμώνουν το πολεμικό κλίμα στο οποίο πρωτοστατούν Ιερουσαλήμ και Τεχεράνη και το οποίο οι ΗΠΑ προσπαθούν να καταλαγιάσουν εν όψει των επικείμενων αμερικανικών προεδρικών εκλογών.

Επιμέλεια: Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα