Ο Τύπος στον Κόσμο

Το θέμα το οποίο όλες οι εφημερίδες έχουν στην πρώτη σελίδα, σαν πρωτεύον, ή και δευτερεύον θέμα, είναι η σύλληψη του πρώην μεγαλο-χασάπη και μετέπειτα διευθυντή της γαλλικής εταιρίας ΡΙΡ.

New York Times: Η Φεντ (Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ) σηματοδοτεί ότι η πλήρης ανάκαμψη απέχει πολλά έτη.

Washington Post: Η ομάδα

του Ομπάμα βασίζεται σε έναν αποδυναμωμένο Ρόμνεϋ

The Times: Ο επικεφαλής της εταιρίας-φόβητρο ενθεμάτων στήθους συνελήφθη σε πρωινή επιδρομή

Guardian: Ο Κλέγκ αναζητά φορολογικές ελαφρύνσεις για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα

Financial Times:Το Ιράν απειλεί να κινηθεί πρώτο στο θέμα του εμπάργκο από ΕΕ

Corriere della Sera: Σεισμός πλήττει την Βόρειο Ιταλία

Jerusalem Post: Το Πόρισμα του Ινστιτούτου Επιστημών και Διεθνούς Ασφάλειας αναφέρει ότι το Ιράν δεν πρόκειται να κινηθεί προς την απόκτηση πυρηνικού όπλου εντός του 2012.

Haaretz: Παλαιστίνιοι: Τέλος οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με το Ισραήλ.

Hurriyet: Οι Αιγύπτιοι τιμούν την επανάσταση.

Today's Zaman: Το γαλλικό νομοσχέδιο έλκει κριτικές για περιορισμό ελευθεριών.

Spiegel: Επικεφαλής της Groupon Andrew Mason: Κάναμε τα εκπτωτικά κουπόνια κουλ.

Figaro: Ο επικεφαλής της ΡΙΡ συνελήφθη από την αστυνομία.

Οι εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία φαίνεται πως για λίγο έχουν αφήσει τα πρωτοσέλιδα, παρά το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Το θέμα το οποίο όλες οι εφημερίδες έχουν στην πρώτη σελίδα, σαν πρωτεύον, ή και δευτερεύον θέμα, είναι η σύλληψη του πρώην μεγαλο-χασάπη και μετέπειτα διευθυντή της γαλλικής εταιρίας ΡΙΡ (Poly Implant Prothese)Jean-Claude Mas.

Ο 72χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για χρήση ακατάλληλου υλικού (βιομηχανικής ποιότητας  σιλικόνης) στην κατασκευή ενθεμάτων για ανάπλαση στήθους. Το σκάνδαλο ανεδείχθη όταν κάποια από αυτά τα ενθέματα έσπασαν εντός του σώματος των αποδεκτών θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία τους. Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας έκρουσαν τον κώδωνα κινδύνου για πιθανές καρκινογενέσεις από το ακατάλληλο υλικό.

Μέχρι πρόσφατα η ΡΙΡ ήταν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ενθεμάτων αυτού του τύπου, κατασκευάζοντας πάνω από 100.000 ετησίως. Οι γαλλικές αρχές έχουν συστήσει σε περίπου 30,000 Γαλλίδες να αφαιρέσουν τα ύποπτα ενθέματα. Στο γειτονικό Ηνωμένο Βασίλειο, οι αρχές υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία άμεση ανάγκη για τις περισσότερες από 40,000 Βρετανές να αφαιρέσουν τα ενθέματα.

Στην χώρα μας, η γνωστή αδιαφάνεια που διέπει τις ιατρικές συναλλαγές και οι προσπάθειες απόκρυψης κάθε παραστατικού που θα οδηγούσε τις φορολογικές αρχές σε υπολογισμό εσόδων έχουν δημιουργήσει σύγχιση στους αποδέκτες τέτοιων ειδών. Αποτέλεσμα είναι πολλές γυναίκες να μην γνωρίζουν τον κατασκευαστή ων ενθεμάτων που χρησιμοποιήθηκαν στο στήθος τους και δικαίως να φοβούνται για την υγεία τους. Το χειρότερο είναι ότι στην προσπάθεια κάποιοι γιατροί να αυξήσουν τα έσοδα τους αισχροκερδώς, έχουν προτιμήσει τα φθηνότερα, αλλά επικίνδυνα,

Keywords
Τυχαία Θέματα