Ο Τύπος στον Κόσμο

Όλο και πιο ανησυχητικά είναι τα θέματα που απασχολούν τα περισσότερα διεθνή μέσα, την ώρα που ο βρετανικός Τύπος αναδεικνύει τα σκάνδαλα των εγχώριων ΜΜΕ.

New York Times: Οι δολοφονίες συμμάχων από Αφγανούς στρατιώτες εντείνονται.
Washington Post: Οι ανταγωνιστές του Ρόμνεϋ ψάχνουν για ευκαιριακά ανοίγματα
The Times: Ηλεκτρονικά μηνύματα διαγράφτηκαν

απεφάνθη ο δικαστής στην υπόθεση χάκινγκ, καθώς η News International συμβιβάζεται με τους διάδικους.
Guardian: Πως το ειδησιογραφικό πρακτορείο έκρυψε το σκάνδαλο υποκλοπών.
Die Welt: Οι δημόσιες εμφανίσεις του Βουλφς συνεχίζουν να προκαλούν κατάθλιψη.
Today's Zaman: Δεκάδες χιλιάδες σε διαμαρτυρία κατά της απόφασης στην δίκη για την δολοφονία του Χραντ Ντινκ
Hurriyet: Τούρκος Πρωθυπουργός Ερντογάν:Δεν έχω καρκίνο
Pravda:Ο πιο μισητός άνθρωπος στην Ιταλία ο καπετάνιος του Costa Concordia
Haaretz: Το Ιράν ισχυρίζεται ότι οι πληροφορίες που συνέλεξε ο ΟΗΕ μπορεί να έπαιξαν ρόλο στην δολοφονία επιστήμονα.
Jerusalem Post: Ντέμπσευ προς Γκαντζ (αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων ΗΠΑ-Ισραήλ): Είμαι εδώ για να σας διαβεβαιώσω για την δέσμευση των ΗΠΑ

Καθώς ο βρετανικός Τύπος ασχολείται με τα σκάνδαλα που ταλανίζουν τα εγχώρια ΜΜΕ τα οποία μεταχειρίστηκαν υποκλοπές και αθέμιτους τρόπους για την συλλογή πληροφοριών, τα περισσότερα διεθνή μέσα ασχολούνται με πολύ πιο ανησυχητικά θέματα.

Κι ενώ λοιπόν, εντείνεται η προεκλογική κούρσα στις ΗΠΑ, οι εξελίξεις στο μέτωπο του Αφγανιστάν αλλά και στις σχέσεις με το Ιράν παραμένουν άκρως ανησυχητικές. Μετά από δέκα χρόνια παρουσίας στην κεντρο-ασιατική χώρα οι συμμαχικές δυνάμεις φαίνονται να είναι το ίδιο ή και περισσότερο απομακρυσμένες από μια νικηφόρο κατάληξη στον πόλεμο. Σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, οι τριβές μεταξύ των αφγανικών ενόπλων δυνάμεων και των ξένων συμμάχων έχουν ενταθεί επικίνδυνα, σε σημείο που ντόπιοι στρατιωτικοί επιτίθενται εναντίον των ξένων, πολλές φορές με δολοφονικά αποτελέσματα.

Την ώρα που το μέτωπο στο Αφγανιστάν παραμένει μια χαίνουσα πληγή για την ανθρωπότητα, στο όμορο Ιράν οι σχέσεις με την παγκόσμια κοινότητα εντείνονται με αφορμή την φημολογούμενη κατασκευή επιχειρησιακού πυρηνικού όπλου. Καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να κατευνάσουν το τεταμένο κλίμα, Ιράν, Ισραήλ και Σαουδική Αραβία ρίχνουν λάδι στην φωτιά εξαπολύοντας εκατέρωθεν κατηγορίες, επισκιάζοντας, έτσι, τα δραματικά γεγονότα στο συνεχιζόμενο εμφύλιο σπαραγμό της Συρίας.

Η πρόσφατη δολοφονία Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα, μέρα μεσημέρι, ήταν άλλο ένα βήμα στην κλιμάκωση που προκάλεσε την περαιτέρω μήνη της Τεχεράνης, η οποία απειλεί εδώ και μερικές βδομάδες με κλείσιμο του στενών του Ορμούζ, σε όλες τις προσπάθειες πειθαναγκασμού της να εγκαταλείψει τις πυρηνικές της βλέψεις. Από την πλευρά του το Ισραήλ παίρνει αποστάσεις από αυτό που βλέπει ως μια αμερικανική μετριοπάθεια, αλλά και το Ριγιάντ καλεί την Ουάσιγκτον να πάρει μια σθεναρότερη στάση απέναντι σε αυτό που βλέπει σαν ηγεμονισμό του σιιτικού

Keywords
Τυχαία Θέματα