Ο Τύπος της Δευτέρας

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Τα πιστόλια στο τραπέζι!"

Η εφημερίδα γράφει "τα «πιστόλια» στο τραπέζι βάζουν μεθαύριο στην έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) η ελληνική κυβέρνηση, οι Ευρωπαίοι εταίροι της και το Διεθνές Νομισμαστικό Ταμείο (ΔΝΤ). Ολες οι πλευρές εμφανίζονται αποφασισμένες να μην προχωρήσουν σε δραστικές υποχωρήσεις, οι οποίες θα επέτρεπαν την ταχεία επίτευξη συμφωνίας".

ΕΘΝΟΣ: "Σκληρή γραμμή στο παζάρι με τους δανειστές"

Η

εφημερίδα σημειώνει ότι "στη σκληρή γραμμή με τους δανειστές επιμένει ο πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από τις προγραμματικές δηλώσεις του στη Βουλή. Ο Αλ. Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά την παράταση του Μνημονίου, ζήτησε νέα συμφωνία πρόγραμμα-γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο και παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σχέδιο Πούτιν για Τσίπρα και... Βατάτζη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "είναι πλέον όλο και πιο κοινή η διαπίστωση πολλών ερευνητών της γεωπολιτικής: στην περιοχή μας ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι τυχαίο, αλλά όλα εξελίσσονται βάσει σχεδίου!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πάει για σύγκρουση ψάχνει για... γέφυρες"

Η εφημερίδα γράφει "δίγλωσσες... προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή για εντός και εκτός των συνόρων ακροατές, με πολλές «εκπτώσεις» και μεταθέσεις προεκλογικών υποσχέσεων και δεσμεύσεων συνοδευόμενες με τις απαραίτητες εξαγγελίες εντυπώσεων...".

ΕΣΤΙΑ: "Η χώρα εισέρχεται σε μεγάλη περιπέτεια"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η χθεσινή ανάγνωσις των προγραμματικών δηλώσεων από τον Πρωθυπουργό, επεβεβαίωσε τους φόβους ότι η χώρα μας οδεύει προς σύγκρουση με την Ευρώπη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αδιαπραγμάτευτη η αξιοπρέπειά μας"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«είμαστε σάρκα από τη σάρκα του λαού. Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας». Με αυτά τα λόγια ξεκαθάρισε ο Αλέξης Τσίπρας χτες στους πολίτες, αλλά και στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι η κυβέρνησή του «δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί την ιστορία μας, την υπερηφάνειά μας και την αξιοπρέπεια αυτού του λαού», κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "86 ονόματα λείπουν από τη λίστα Λαγκάρντ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ογδόντα έξι εγγραφές προσώπων που έχουν ελληνικό ενδιαφέρον, εκτός από τις 2.062 της λίστας Λαγκάρντ που εστάλησαν από τις γαλλικές Αρχές στην Ελλάδα, εντόπισαν «ΤΑ ΝΕΑ» στο πλαίσιο του SwissLeaks, της παγκόσμιας έρευνας της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), της γαλλικής εφημερίδας «Le Monde» και άλλων μεγάλων εντύπων και ραδιοτηλεοπτικών δικτύων".

Kontranews: "Αλέξης προς Γερμανούς: Δώστε μας τα λεφτά που μας χρωστάτε από το κατοχικό δάνειο"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κήρυξε τον πόλεμο σε δανειστές και κατεστημένο ο πρωθυπουργός, που κέρδισε και γοήτευσε όλους τους Ελληνες, με τις ευχές των οποίων θα πάει στη Σύνοδο Κορυφής".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ηχηρό «όχι» σε παράταση"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "την αμετάκλητη απόφαση της κυβέρνησης να απορρίψει τις πιέσεις για παράταση του υφιστάμενου οικονομικού προγράμματος, αλλά να επιμείνει σε μια συμφωνία-«γέφυρα» με τους δανειστές που θα της δώσει τον απαραίτητο χρόνο να καταλήξει τον Ιούνιο σε ένα νέο πλαίσιο προγράμματος για την ανάκαμψη της οικονομίας ανακοίνωσε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα