Ο Τύπος της Δευτέρας

Οι Σύνοδοι Κορυφής στις Βρυξέλλες, το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο πυρετός διαβουλεύσεων και το νέο πρόγραμμα της Μέρκελ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Τριήμερο θρίλερ με Συνόδους Κορυφής και Ευρωπαϊκά Συμβούλια... ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Στο επίκεντρο το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους από 40%-60%! Νέο πρόγραμμα απεργάζεται η Μέρκελ.
Ολο το παρασκήνιο από τις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες του Αντώνη Σαμαρά και του πρωθυπουργού με τους εταίρους".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστροφή στη δραχμή η μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μόνο με την έξοδο από την ευρωζώνη θα σωθούν οι επιχειρήσεις, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, μισθοί, συντάξεις και δημόσια περιουσία".

  
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Πλασματικά. Αναγνωρίστε χωρίς χρήματα και κερδίστε έως και 2 χρόνια ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αυτή η κατηγορία πλασματικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς την καταβολή εισφορών, με μια απλή αίτηση αναγνώρισης, η οποία δεν στοιχίζει τίποτα στους ασφαλισμένους, όμως οδηγεί μόνο σε θεμελίωση της σύνταξης".

  
ΕΘΝΟΣ: "Εκβιασμός Μέρκελ για κούρεμα-εποπτεία".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με εκβιαστική τακτική η καγκελάριος Ανγκελα Μέρεκλ επιβάλλει τις σκληρές γερμανικές θέσεις για την εποπτεία της ελληνικής οικονομίας και το μεγάλο κούρεμα του χρέους. Στις Βρυξέλλες ο πυρετός των διαβουλεύσεων ανεβαίνει δραματικά. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιήθούν μεθαύριο Τετάρτη στη νέα σύνοδο Κορυφής ".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ολοι ψάχνουν τον πολύτιμο σταυρό των Κομνηνών".

Στο βασικό της θέμα επισημαίνει ότι "Η ανά τους αιώνες αναζήτηση ενός υπερπολύτιμου ιστορικού κειμηλίου.... Ο ελληνικός κώδικας Da Vinci με φόντο το Άγιο Όρος".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ:"Κούρεμα εφιάλτης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά από 18μήνες μνημονίου η Ελλάδα στο κατώφλι χρεοκοπίας. Τι σημαίνει η διαγραφή χρέους 50% που επιβάλλει η Μέρκελ. Βόμβα στα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων. Νέος γύρος περικοπών σε συντάξεις και μισθούς δημοσίου και ιδιωτικού τομέα".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κομπάρσοι στις Βρυξέλλες".

Η εφημερίδα παρατηρεί ότι "Κούρεμα ομολόγων γύρω στο 50% ερήμην Παπανδρέου-Βενιζέλου. Η απόφαση την Τετάρτη. Νέα μέτρα απαιτεί η Μέρκελ. Στον κουρέα τα κλειδιά των τραπεζών".

  
ΕΣΤΙΑ: "Τεράστιες ευθύνες για την πτώχευση".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "όποιος δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, αντιλαμβάνεται ότι η Ελλάς έχει πτωχεύσει. Τα περί εθελοντικής συμμετοχής των τραπεζών στην περικοπή του ελληνικού χρέους που απεφάσισε χθες ο γαλλογερμανικός άξων, δεν αλλάζουν την ουσία".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:"Εθνική καταστροφή. Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η αποστολή του Γιώργου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θρίλερ πιέσεων και εκβιασμών προς τις τράπεζες να δεχτούν (για να μη θεωρηθεί χρεοκοπία) κούρεμα ομολόγων άνω του 50%. Η Ελλάδα και επισήμ
Keywords
Τυχαία Θέματα