Ο Τύπος της Κυριακής

Η πορεία της οικονομίας, η εμπλοκή στο PSI και οι επερχόμενες μισθολογικές αλλαγές, η επικείμενη άφιξη της τρόικας και οι εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ είναι μερικά από τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Η Ελλάδα
στην "πρέσα". Θυσιάζουν 13ο και 14ο... για να σωθούν οι μισθοί".

Κατά την εφημερίδα "το καρτέλ των δανειστών εκβιάζει την ευρωζώνη με την άρνηση συμμετοχής στην αναδιάρθρωση του χρέους, χωρίς ένα παχυλό επιτόκιο για τα νέα ομόλογα με τα οποία θα αντικατασταθούν τα παλαιά. Η εμπλοκή στην αναδιάρθρωση εγείρει κινδύνους ασύντακτης χρεοκοπίας τον Μάρτιο, την ίδια ώρα που η τρόικα ζητεί τη θυσία του 13ου και 14ου μισθού".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Διαδοχική ασφάλιση. Ευνοϊκές ρυθμίσεις- κλειδιά".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "έξυπνοι τρόποι για να λάβετε μεγαλύτερη σύνταξη. Οι απαραίτητες προϋποθέσεις και αναλυτικά παραδείγματα ".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: " Σενάρια τρόμου για 13ο-14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η συνταγή των δανειστών για τις περικοπές στα δώρα και το επίδομα αδείας των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Το σχέδιο προβλέπει "ψαλίδι" 20% έως 30% στις κλαδικές συμβάσεις και πάγωμα των ωριμάνσεων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "ΠΑΣΟΚΑΤΖΗΣ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι φωνές στη Χαλκίδα "γειά σου Πρόεδρε του ΠΑΣΟΚ" αλλά και γενικά οι πλάτες που βάζει στον πρωθυπουργό του ΠΑΣΟΚ Λουκά Παπαδήμο δίνουν άλλη εικόνα του μέχρι πρότινος ουδέτερου, Κάρολου Παπούλια".

Η ΕΠΟΧΗ: "Οι εργαζόμενοι απαντούν με αγώνες".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η ταξική σύγκρουση γενικεύεται. Από τη μια μεριά, οι δυνάμεις του διεθνούς και εγχώριου κεφαλαίου και οι πολιτικοί εκπρόσωποί τους, μάλιστα με αυθεντικότερο τρόπο, με τεχνοκράτες πρωθυπουργούς όπως οι κ.Παπαδήμος και Μόντι. Από την άλλη, οι δυνάμεις της εργασίας και η νεολαία, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μετανάστες, οι αδύνατες ομάδες, που χρειάζονται τη συνδρομή του κράτους πρόνοιας".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Σκληρό παζάρι σε τρία μέτωπα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται η Αθήνα περιμένοντας την τρόικα. Ο κ.Λουκάς Παπαδήμος ενώπιον ρευστού ενδοκυβερνητικού τοπίου. PSI+:τα τρία πιο πιθανά σενάρια της επόμενης ημέρας για την Ελλάδα".

Κυριακάτικη ΑΥΓΗ: " Εκλογές πριν τα δεσμά της σύμβασης".

Κατά την εφημερίδα "πρόβα για συγκυβέρνηση μακράς διαρκείας από τον Λ.Παπαδήμο προχτές στη Βουλή. Δρομολογείται η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ μετά το PSI και νέα δανειακή σύμβαση. ".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στη δαγκάνα του FBΙ διεθνής κερδοσκόπος που ... συμβούλευε τον Παπανδρέου για την αντιμετώπιση της κρίσης!!!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εντοπίστηκαν στους λογαριασμούς του τεράστια ποσά που προέρχονται, σύμφωνα με τις αμερικανικές Αρχές, από αδήλωτα κέρδη που έβγαλε από τα CDS και από μυστικά κονδύλια που άρπαξε από το ελλην
Keywords
Τυχαία Θέματα