Ο Τύπος της Μ. Πέμπτης

Οι διεθνείς συζητήσεις και παρεμβάσεις για αναδιάρθρωση του χρέους, οι μετοχές των ΔΕΚΟ σε εταιρίες ειδικού σκοπού, ο πανικός στο οικονομικό επιτελείο για την υστέρηση των εσόδων, η τακτοποίηση των αυθαίρετων με ρύθμιση περαίωσης και το πόρισμα-κόλαφος Ρακιντζή για τους συνδικαλιστές κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τη Μ. Πέμπτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Πρασινοφρουροί οι 25.000 διευθυντές στο Δημόσιο!..".

Η
εφημερίδα γράφει ότι "κομματική επετηρίδα στο Δημόσιο ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ εγκαθιδρύοντας το κράτος των πελατειακών σχέσεων με «χορηγό» το «πρασινοκρατούμενο» ΑΣΕΠ".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "«LEHMAN BROTHERS η Ελλάδα πάει ολοταχώς για χρεωκοπία».

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αντιμετωπίζοντας την κυβέρνηση Παπανδρέου ως πολιτικά ανύπαρκτη και προτάσσοντας με επιτακτικούς τόνους την έκκληση προς τις ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρωζώνης να πάψουν να αντιμετωπίζουν ως ταμπού το ενδεχόμενο η Ελλάδα να βαρέσει κανόνι και να εξελιχθεί σε νέα Lehman Brothers, η ναυαρχίδα του αμερικανικού οικονομικού Τύπου, «Wall Street Journal», προκρίνει ως λύση αμέσου ανάγκης την «συντεταγμένη αναδιάρθρωση χρέους» προκειμένου να αποφευχθεί η πυροδότηση πτωχευτικού ντόμινο σε χώρες του ευρωπαϊκού Νότου".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πονηρό σχέδιο για τα αυθαίρετα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εξασφαλίσει πρόσθετα έσοδα για το δημόσιο ταμείο, η κυβέρνηση, δια του ίδιου του υπουργού Οικονομικών, προανήγγειλε εισπρακτική ρύθμιση για τα αυθαίρετα".

  
ΕΘΝΟΣ: "Περαίωση στα αυθαίρετα μετά το Πάσχα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στηριγμένη στη «συνταγή» των ημιυπαίθριων χώρων, η κυβέρνηση προχωρεί στην τακτοποίηση των αυθαιρέτων αμέσως μετά το Πάσχα. Η λύση που επιλέγεται, είναι τύπου περαίωσης. Προβλέπεται προκαταβολή και εξόφληση σε δόσεις".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Μυστικός Δείπνος» με μεταλλαγμένη πατάτα για να μας ξεκάνουν!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ούτε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης που έγινε αφορμή και αιτία για την Σταύρωση του Χριστού, δεν θα είχε την διαβολική έμπνευση να κάνει αυτό που ήδη η Κυβέρνησή μας αποφάσισε. Φέρνει, σύντομα, στην Βουλή νομοσχέδιο δια του οποίου θα διαιτώμεθα μόνον με μεταλλαγμένα".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Απίστευτο! Βουλευτές πιέζουν για την εισαγωγή μεταναστών".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλους μετανάστες» λέγει η Αννα Νταλάρα και συμφωνεί με τον Μπερλουσκόνι. Πέντε μέτρα-φωτιά για όσους απασχολούν λαθρομετανάστες. Τον Μάιο στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα μετατρέπει σε ποινικό το αδίκημα της απασχόλησης μεταναστών χωρίς άδεια εργασίας".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Σε περαίωση τα αυθαίρετα".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά το Πάσχα έρχεται το σχέδιο για την περαίωση των περίπου 1,2 εκατ. αυθαίρετων κτισμάτων σε όλη τη χώρα, με στόχο την είσπραξη 400 εκατ. ευρώ φέτος. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να τραβήξει κόκκινη γραμμή με το παρελθόν κα
Keywords
Τυχαία Θέματα