Ο Τύπος της Παρασκευής

Η επεξεργασία σχεδίων από το υπ. Οικονομικών για κάλυψη των ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον σημερινό Τύπο.

 

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

 

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Κίνηση αυτοκτονίας η έξοδος από το ευρώ»!... ".

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «στην πλήρη αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ στοχεύουν στη Ν.Δ., στρατηγική που θα συνεχιστεί, σε πολύ
υψηλούς τόνους μάλιστα, κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου. Μιλώντας στον «ΑΝΤ 1», ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε «κίνηση αυτοκτονίας» μια ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ».

 

ΑΥΡΙΑΝΗ: «Εκβιάζουν οι ξένοι τοκογλύφοι και απειλούν ότι θα μας διώξουν από την ευρωζώνη αν δεν εφαρμόσουμε πιστά το μνημόνιο».

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι «εκβιάζουν απροκάλυπτα πλέον οι τοκογλύφοι των Βρυξελλών και απειλούν να μας διώξουν από το ευρώ στην περίπτωση κατά την οποία δεν εφαρμόσαμε πιστά το Μνημόνιο. Πρόκειται για συνέχεια της εκβιαστικής καταιγίδας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει το λαό και να χειραγωγήσει το αποτέλεσμα των εκλογών του Ιουνίου».

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «+6 δισ. μέτρα όποιος και αν νικήσει».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «για νέα μέτρα ύψους 6 δισ. ευρώ που θα πρέπει να ληφθούν φέτος (ανεξάρτητα από την όποια επαναδιαπραγμάτευση γίνει), προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάρρευση του Προϋπολογισμού, κάνουν λόγο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών».

 

ΕΘΝΟΣ: «Η Ελλάδα ξανά στο κέντρο του κόσμου».

 

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «τα σενάρια τρόμου για έξοδο από την ευρωζώνη φέρνουν την Ελλάδα στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Στα διεθνή κέντρα εκφράζονται έντονα και ανοιχτά φόβοι για τις επιπτώσεις που θα είχε ενδεχόμενη χρεοκοπία».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Μας εξαθλιώνουν για να πάρουν την Μακεδονία και τον χρυσό μας!».

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μπουτάρης και ΕΤ-3: «Μικρή μειοψηφία οι Ελληνες στην Θεσσαλονίκη το 1912»! Ισχυρά παγκόσμια Κέντρα πίσω από το σχέδιο «Μπουλγκράβια»... Πάνε να διαλύσουνε την Ελλάδα χρησιμοποιώντας τους Λαθρομετανάστες;».

 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μόσχα - Πεκίνο εκπέμπουν SOS για παγκόσμιο ντόμινο... δραχμής».

 

Η εφημερίδα γράφει ότι «το κέντρο στρατηγικών Μελετών του Κρεμλίνου προβλέπει χάος στην ευρωζώνη και σοβαρές πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις στη Ρωσία. Ο αντιπρόσωπος της Κίνας στο ΔΝΤ δήλωσε πως θα υπάρξει τεράστιος αντίκτυπος στην οικονομία της χώρας του με δεδομένο ότι η Ευρώπη απορροφά το 18% των κινεζικών εξαγωγών».

 

ΕΣΤΙΑ: «Η θύρα εξόδου από την Ευρωζώνη».

 

Η εφημερίδα τονίζει ότι «οι περισσότεροι πολίτες θεωρούν πως, ό,τι και αν συμβή, οι Ευρωπαίοι δεν θα μας διώξουν. Αλλά η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Οι Ευρωπαίοι μας δείχνουν την θύρα εξόδου και εμείς απλώς εθελοτυ
Keywords
Τυχαία Θέματα