Ο Τύπος της Παρασκευής

Τα νέα μέτρα που ζητά η τρόικα πριν την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Γ.Α.Π. συσκέπτεται με τους «κηπουρούς» του".

Η εφημερίδα γράφει ότι "τρία καυτά θέματα απασχολούν τον Γ. Παπανδρέου, μετά την επιστροφή του από την Κόστα Ρίκα. Η διασπασμένη εικόνα που παρουσίασε η Κοινοβουλευτικη
Ομάδα του ΠΑΣΟΚ κατά την ψήφιση στη Βουλή του Πολυνομοσχεδίου, η στάση του Μ. Χρυσοχοΐδη και οι φωνές που ακούγονται και πάλι για την αντικατάστασή του".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Σφαγείο το νέο Μνημόνιο για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τρόικα ζητάει και άλλο αίμα. Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού καθώς και των κλαδικών συμβάσεων. Περικοπή μέχρι 50% των επικουρικών συντάξεων. Μαζικές απολύσεις στις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Αύξηση 25% στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.Φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών με αντικειμενικά κριτήρια".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Και ΔΟΥ με... ξένους υπαλλήλους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "υπερ-εφορία στήνεται στο υπουργείο Οικονομικών, που θα στελεχωθεί από ξένους υπαλλήλους, κυρίως Γερμανούς! Η συγκεκριμένη εφορία, που η δημιουργία της προκαλεί την εθνική υπερηφάνεια των Ελλήνων, θα διοικείται ουσιαστικά από ξένο επιτελείο φορολογικών εμπειρογνωμόνων και θα αποκτήσει ειδικές εξουσίες ως προς τη λειτουργία όλου του ελληνικού φορολογικού μηχανισμού".

  
ΕΘΝΟΣ: "Η επιστολή της τρόικας στους αρχηγούς".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "υπόμνημα όπου προσδιορίζονται οι όροι, με βάση τους οποίους θα συνομολογηθεί η νέα δανειακή σύμβαση, διαβιβάστηκε από την τρόικα στους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου. Στο δεκασέλιδο κείμενο περιλαμβάνονται νέα επώδυνα μέτρα, όπως μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, δραστικές περικοπές επικουρικών συντάξεων, αναδρομικές αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Σάλπιγγες Αποκάλυψης» και Ηλιακές Καταιγίδες".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Γιατί ξαφνικά μιλάνε για... Δευτέρα Παρουσία; «Βομβαρδίζει» με ακτινοβόλο ενέργεια τη γη ο ήλιος ή μήπως... συμβαίνει κάτι άλλο; Τι συμβαίνει στ΄αλήθεια στο Διάστημα...".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σε ασφυξία οι πολίτες για να... σωθεί η χώρα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "Νέοι φόροι: Αύξηση 25% στις αντικειμενικές αξίες ακινήτων αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2012, για να φουσκώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Ψαλίδι σε μισθούς - συντάξεις: Σχέδιο για πλαφόν στα Δώρα, περικοπές σε αποδοχές και προσωπικό στις τράπεζες, νέο «μαχαίρι» στις επικουρικές συντάξεις".

  
ΕΣΤΙΑ: "Ο γεννήτωρ της καταστροφής".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Μέσα σε λιγώτερο από δύο χρόνια, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδος Γιώργος Παπανδρέου κατέστρεψε μία χώρα. Θα απαιτηθούν δεκαετίες για να επιστρέψουν οι Ελληνες εκεί που ήταν»".

  
Η Α
Keywords
Τυχαία Θέματα