Ο ΤΥΠΟΣ της Παρασκευής

Η αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης με αξιολόγηση των υπηρεσιών της και του ανθρώπινου δυναμικού, η αύξηση 9,2% των τιμολογίων της ΔΕΗ από 1ης Ιανουαρίου και τα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2011, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων και Υπηρεσιών!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ριζικές αλλαγές στην αξιολόγηση

των δημοσίων υπηρεσιών και των υπαλλήλων τους αλλά και κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 150.000 απολύσεις, φέρνει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας με Γάλλους εμπειρογνώμονες".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Επιστολή μανιφέστο του Πατριάρχη Ρωσίας Κύριλλου στον Κάρολο Παπούλια"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "επιστολή-κόλαφο προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, απέστειλε χθες ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλος, ζητώντας την αποφυλάκιση του Ηγούμενου Εφραίμ, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την υπόθεση".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ρεβεγιόν πόνου με πέντε «καυτούς» μποναμάδες!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "Αυξήσεις 9,2% στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Απολύσεις από ιδιωτικές εταιρίες στο Δημόσιο. Μπαράζ από χαράτσια με το καλημέρα του 2012. Δικηγορικά γραφεία στο κυνήγι των οφειλών. Και μισθοί πείνας 468 ευρώ στους νέους".

ΕΘΝΟΣ: "Διπλό τεστ για 700.000 δημοσίους υπαλλήλους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στο μικροσκόπιο μπαίνουν ο δημόσιος τομέας και οι εργαζόμενοι στα πεδία δράσης του. Η αξιολόγηση των υπηρεσιών θα προηγηθεί εκείνης των 700.000 υπαλλήλων. Αμεσοι στόχοι είναι η αναβάθμιση της διοίκησης, η πάταξη της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Στο συμβούλιο ασφαλειας του ΟΗΕ πηγαίνει και πάλι το θέμα της Βορείου Ηπείρου!!!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα θέμα, που παρέμενε ξεχασμένο και οδηγούσε σε νέα εθνική συμφορά, υπήρξε το λεγόμενο «Βορειοηπειρωτικό». Το ζήτημα δηλ. της ελληνικής εθνικής μειονότητας της Αλβανίας και των δικαιωμάτων της σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, μιας και αυτό (λόγω της φύσης των μειονοτικών θεμάτων) υπερέχει του αλβανικού δικαίου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Απολύσεις στα τυφλά με συνδρομή Γάλλων «ειδικών»"

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΑΣΕΠ θα εποπτεύει τη διαδικασία αλλά τα κριτήρια αξιολόγησης δεν έχουν καθορισθεί! Εργαλείο οι καταργήσεις οργανικών θέσεων με στόχο να απομακρυνθούν 100.000 υπάλληλοι μέσα στο 2012".

ΕΣΤΙΑ: "Παραλογισμοί με τα τεκμήρια"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα τεκμήρια πράγματι πρέπει να υπάρχουν ως κριτήριο ελέγχου των δαπανών και του εισοδήματος των φορολογουμένων. Αλλά ο τρόπος με τον οποίο καθορίζονται είναι αυθαίρετος. Και κάθε άλλο παρά συνάδει προς την επιταγή του Συντάγματος περί αναλογικής συνεισφοράς των πολιτών στα κοινά βάρη".

Η ΑΥΓΗ: "Πανικός στο σύστημα της διαπλοκής"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατεπείγουσα προκαταρκ

Keywords
Τυχαία Θέματα