Ο Τύπος της Παρασκευής

Η οριακή κατάσταση που βρίσκεται το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, το ρήγμα που προκαλεί στο εσωτερικό της κυβέρνηση η προοπτική των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, η αντιπαράθεση πολιτικών και τραπεζιτών στην Ευρώπη για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους, η επιχειρησιακή σύμβαση του ΟΠΑΠ, και οι προτάσεις της ΝΔ στο θέμα των απολύσεων κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Παρασκευή.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"Οχι στις απολύσεις η θέση της Ν.Δ.".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την κατηγορηματική αντίθεσή της στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δηλώνει η Ν.Δ. Η θέση της είναι να παγώσουν οι προσλήψεις για τρία χρόνια και στη συνέχεια να γίνεται μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, ενώ προτείνεται να εισαχθεί και ο θεσμός της μισθωτής εφεδρείας σε φορείς που καταργούνται ή συγχωνεύονται".

  
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Κάναμε μπάχαλο και την Ευρωπαϊκή Ενωση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "αν σε κάτι τα έχει καταφέρει περίφημα ο Παπανδρέου και η κυβέρνηση των τσιφλικάδων και δελφινομάχων υπουργών του δεν είναι άλλο παρά η απόλυτη μπαχαλοποίηση και σε επίπεδο διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι κορυφαίοι της οποίας στην κυριολεξία έχουν βγάλει μαχαίρι ο ένας εναντίον του άλλου για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η ελληνική κρίση".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κράτος Μαξίμου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την ώρα που δεκάδες χιλιάδες δημόσιο υπάλληλοι ζουν υπό το άγχος της απόλυσης ή της μετάταξης, ο πρωθυπουργός προσλαμβάνει για το γραφείο του άλλους 18 υπαλλήλους, ενώ δημιουργεί προνομιακό καθεστώς για να μεταταγούν όπου θέλουν, στο μέλλον, όσοι υπηρετούν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου!".

  
ΕΘΝΟΣ: "Εφάπαξ με «κούρεμα» στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε οριακή κατάσταση έφτασε το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Με δραστικό κούρεμα απειλείται το εφάπαξ. Ορατό είναι το ενδεχόμενο μελλοντικής κατάργησής του. Στο «κόκκινο» βρίσκονται πολλά Επικουρικά".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο Ιουδαίος Ντέϊβιντ Λίπτον γνήσιο τέκνο του αντίχριστου έτοιμος για το σατανικό ΔΝΤ!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κατά πάσα πιθανότητα, νέο αφεντικό του αιματοβαμμένου αυτού «Ταμείου» θα τοποθετηθεί ο... έτερος Καππαδόκης. Ητοι ο Ντέιβιντ Λίπτον γνήσιο παιδί του Αντίχριστου, για να πατήσει πιο... γερά στα κεφάλια των «απείθαρχων» λαών, όπως ο δικός μας".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ολο το σχέδιο της κυβέρνησης για να μην απολυθούν τα «πράσινα παιδιά».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η κυβέρνηση θα επιλέγει ποιες οργανικές θέσεις στο Δημόσιο θα κόβονται και ποιοί θα μετατάσσονται. Βαφτίζουν προσλήψεις τις μετατάξεις και «εξορθολογισμό» τις δεκάδες χιλιάδες απολύσεις από το Δημόσιο".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Μείωση μισθού 14%, 8ωρο, μισές υπερωρίες".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι επιχειρησιακές συμβάσεις τέθηκαν ήδη σε εφαρμογή σε επιχειρήσεις του Δημοσίου. Η πρεμιέρα έγινε από τον ΟΠΑΠ, παρά την υψηλή κ
Keywords
Τυχαία Θέματα