Ο Τύπος της Πέμπτης

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σήμερα Μέρκελ, Τσίπρας ενώπιος ενωπίω"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ενώπιος ενωπίω με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ θα βρεθεί για πρώτη φορά σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής

Ενωσης, η οποία θα συζητήσει εκτενώς τα αποτελέσματα του χθεσινοβραδυνού έκτακτου Eurogroup".

ΕΘΝΟΣ: "Παράταση αγωνίας για συμφωνία ή ρήξη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εν μέσω έντονων πιέσεων και αυστηρών προειδοποιήσεων σχετικά με την ανάγκη παράτασης του ισχύοντος προγράμματος ολοκληρώθηκε το Eurogroup χωρίς να υπάρξει συμφωνία. Οπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης, Γερούν Ντάισελμπλουμ, παρά τις διχογνωμίες οι συζητήσεις ήταν εποικοδομητικές, υπήρξε πρόοδος αλλά οι προσπάθειες για συμβιβασμό θα συνεχιστούν την ερχόμενη Δευτέρα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πατροκοσμάς: «Νικητής το ξανθό γένος»"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων συντείνουν στην πλήρη επαλήθευση των λεγομένων του Πατροκοσμά! Διότι τα ελληνικά εσωτερικά δρώμενα έχουν άμεσο αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ενωση... Και όλα αυτά έρχονται ταυτόχρονα με την τάση της Ρωσίας να κυριαρχήσει πλήρως στην ανατολική Ουκρανία και τη χερσόνησο της Κριμαίας, επιθυμώντας να κατέλθει σιγά σιγά στα θερμά ύδατα της Μεσογείου".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ρήξη» με Βρυξέλλες για τα... βαφτίσια του νέου Μνημονίου"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η καταρχήν συμφωνία για κοινό ανακοινωθέν «κόλλησε» στις διαφωνίες για τη διατύπωση περί «προγράμματος-γέφυρας» ή «επέκτασης Μνημονίου». Οι αποφάσεις μετατίθενται για το Eurogroup της Δευτέρας, ενώ ο Ντάισελμπλουμ πρότεινε να μεταβούν στην Αθήνα «ειδικοί εμπειρογνώμονες» της... τρόικας για το τεχνικό μέρος του προγράμματος".

ΕΣΤΙΑ: "Σκηνικό ρήξεως στο χθεσινό Eurogroup"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκηνικό ρήξεως διαμορφώθηκε στο χθεσινό συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ στις Βρυξέλλες, όπως καταμαρτυρεί η αδυναμία του Eurogroup να προχωρήσει στην έκδοση κοινού ανακοινωθέντος για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική Κυβέρνηση".

Η ΑΥΓΗ: "Δυναμική συμπαράσταση από χιλιάδες στις πλατείες"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "«Το πειραματόζωο το έσκασε!» έγραφε ένα από τα πολλά ευρηματικά πλακάτ των χιλιάδων διαδηλωτών που κατέκλυσαν χθες το Σύνταγμα στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα κατά της λιτότητας την ώρα του Eurogroup. Ούτε το τσουχτερό κρύο ούτε η σποραδική χιονόπτωση εμπόδισαν τον κόσμο να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, από την οποία ζητούν να μην κάνει βήμα πίσω".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ανοιξη στην Αθήνα... καταχνιά στις Βρυξέλλες"

Η εφημερίδα υποστηρίζει "εκκωφαντικό μήνυμα από κάθε γωνιά της Ελλάδας: «Το πειραματόζωο το'σκασε»! Δεκάδες χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν τις παγωμένες πλατείες. Συγκεντρώσεις συμπαράστασης και σε δεκάδες πόλεις του κόσμου την ώρα που συνεδρίαζε το έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες. Οι εταίροι δεν έλαβαν το μήνυμα και επέμεναν αφόρητα για συνέχιση του Μνημονίου, κάτι που δεν δέχτηκε η ελληνική πλευρά οπότε δεν εκδόθηκε κοινό ανακοινωθέν".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Θρίλερ και εμπλοκή στο Eurogroup"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "εμπλοκή σημειώθηκε κατά τη χθεσινή πολύωρη συνεδρίαση του Eurogroup, με την Αθήνα και τους εταίρους να αδυνατούν να καταλήξουν σε κοινό ανακοινωθέν και να ανανεώνουν το «ραντεβού» τους για την προσεχή Δευτέρα, ενώ ο χρόνος πιέζει πλέον ασφυκτικά, καθώς το υφιστάμενο πρόγραμμα ολοκληρώνεται στο τέλος του μήνα".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Η πλατεία ήταν γεμάτη..."

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μεγάλη ήταν η συμμετοχή στα Παλλαϊκά συλλαλητήρια κατά της λιτότητας, με πάνω από 20.000 χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας σε όλη τη χώρα, αψηφώντας το κρύο προκειμένου να στηριχτεί η ελληνική κυβέρνηση στη «μάχη» του Eurogroup, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η κρίσιμη διαπραγμάτευση για τη χώρα στις Βρυξέλλες".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ο λαός να «κουμπώνεται» και να ετοιμάζεται για νέους αγώνες"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "όταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανακοινώνει στενή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, το γνωστό οικονομικό οργανισμό, που μόνιμα προτείνει αντιλαϊκά μέτρα και σφαγή δικαιωμάτων, ο λαός πρέπει να «κουμπώνεται» και να προετοιμάζεται για νέα αντιλαϊκή επίθεση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πρώτος γύρος χωρίς κατάληξη"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«κάποια πρόοδος», η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή ώστε να εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν, σημειώθηκε στον πρώτο γύρο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, στο Eurogroup, όπως δήλωσε τα ξημερώματα ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ. Είχε προηγηθεί ένα πολύωρο θρίλερ καθώς η ελληνική πλευρά, αντιστάθηκε σθεναρά ως το τέλος σε διατυπώσεις περί «επέκτασης του προγράμματος»".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Αξιοπρέπεια εναντίον εκβιασμού"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η χθεσινή άτυπη συνεδρίαση του σώματος των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης ήταν μόνο η αρχή. Θα ακολουθήσουν αρκετές δύσκολες μέρες, στις οποίες θα δοκιμαστούν σκληρά η πολιτική και ανθρώπινη αντοχή, η υπομονή, η αποφασιστικότητα αλλά και η διαπραγματευτική στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης και των ανθρώπων που την αποτελούν".

Kontranews: "Ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της Ελλάδας για να βρει το δίκιο της και να συναντήσει την ιστορίας της"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το μεγάλο ταξίδι της Ελλάδας για να συναντήσει την ιστορία της έχει ήδη ξεκινήσει! Γι΄αυτό άλλωστε χιλιάδες κόσμου σε δεκάδες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αμερικανικές πόλεις καλωσορίζουν το καινούργιο που γεννιέται στην Ευρώπη, μετά την ιστορική απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να διεκδικήσει τα δίκαια του λαού και του έθνους, ανοίγοντας πόλεμο με τα θηρία των τοκογλυφικών μηχανών που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή Eνωση της Μέρκελ και του Σόιμπλε".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Θρίλερ έως τη Δευτέρα"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απόσταση χωρίζει την Ελλάδα από τους εταίρους της, στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επίτευξη συμφωνίας. Οπως προέκυψε στο χθεσινοβραδινό Eurogroup, η ελληνική πλευρά επιμένει σε συμφωνία-γέφυρα, ενώ οι πιστωτές ζήτησαν την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Παράταση στην αγωνία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "χωρίς συμφωνία, όπως αναμενόταν, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ το έκτακτο Eurogroup, στη διάρκεια του οποίου η νέα ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι κάθισαν για πρώτη φορά στο τραπέζι των συζητήσεων για την εξεύρεση λύσης στη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Οι δυσκολίες των διαπραγματεύσεων οδήγησαν σε μαραθώνια συνεδρίαση, ενώ δεν υπήρξε κοινή ανακοίνωση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
τυπος, αλέξης τσίπρας, ελευθερη ωρα, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, δημοκρατια, μερκελ, τσιπρας, ωρα, ενωση, βρυξέλλες, βαφτίσια, μνημονιο, αθηνα, εστια, αυγη, διαδηλωσεις, συνταγμα, εφημεριδα, ανοιξη, ελλαδα, καθημερινη, συμμετοχή, ριζοσπαστησ, συριζα, οοσα, νέα, σθεναρά, ποντικι, σόιμπλε, ναυτεμπορικη, πηγη, απε-μπε, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , εφημεριδα δημοκρατια, καθαρα δευτερα, τραπεζα της ανατολης, νεα κυβερνηση, Πρώτη Μέρα της Άνοιξης, τελος του κοσμου, αλέξης τσίπρας, αποτελεσματα, αυγη, βημα, γωνια, θριλερ, καθημερινη, ναυτεμπορικη, οοσα, ουκρανια, προγραμμα, πρωτοσελιδα, ωρα, αδυναμια, ανγκελα μερκελ, απε, βραδυ, βρυξέλλες, γεγονοτα, γεφυρα, γυρος, δευτερα, δωσει, δρωμενα, ευρω, εξελιξη, ερχονται, ευρωπη, εφημεριδα, υπομονη, κυβερνηση, ξανθο, ξημερωματα, ποντικι, σθεναρά, συμμετοχή, ταση, φορα, χρονος, βαφτίσια, δικιο, ελληνικα, ενωση, χωρα, ταξιδι
Τυχαία Θέματα