Ο Τύπος της Πέμπτης

Η κρίσιμη για το μέλλον του ευρώ Σύνοδος Κορυφής της ευρωζώνης, το αδιέξοδο με το καθεστώς εφεδρείας των δημοσίων υπαλλήλων, και το πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία, είναι τα θέματα που κυκλοφορούν.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ αγριεύει για τη διαδοχή!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "«μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ,
όπου οι εξελίξεις σε σχέση με τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος θεωρούνται «αναπόφευκτες» από την πλειοψηφία των στελεχών".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Μόνη λύση η επιστροφή στη δραχμή".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μόνη λύση η επιστροφή στη δραχμή για να καταστεί η ελληνική Οικονομία η πλέον ανταγωνιστική στην Ευρώπη και να ξεπεράσει την κρίση χωρίς Μνημόνια και μέτρα".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μισθοί Ινδίας στο νέο Μνημόνιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) που θα οδηγήσει σε μείωση των κατώτατων μισθών και σε δημιουργία ειδικών ζωνών απασχόλησης ετοιμάζει η κυβέρνηση υπό τις ευλογίες της τρόικας. Οι μισθοί Ινδίας στον ιδιωτικό τομέα είναι η βασική απαίτηση της τρόικας, που αναμένεται να συμπεριληφθεί στο νέο Μνημόνιο".

ΕΘΝΟΣ: "Η εφεδρεία πήρε... πρόωρη σύνταξη".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε μερικές εκατοντάδες ανέρχονται οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που τέθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας στην πρώτη φάση υλοποίησης του μέτρου. Οι περισσότεροι πρόλαβαν την εφαρμογή του νόμου και μπήκαν σε τροχιά συνταξιοδότησης, αφού έχουν συμπληρώσει χρόνο προϋπηρεσίας και όριο ηλικίας. Η τρόικα προσανατολίζεται να ζητήσει απολύσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η ελληνική, μητέρα όλων των γλωσσών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόψεις που υποστηρίζουν την απευθείας προέλευση της Αγγλικής από την Ελληνική Γλώσσα!...".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "5 μέρες πίσω οι συντάξεις ΙΚΑ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "κακό ποδαρικό κάνει για τους συνταξιούχους το νέον έτος. Η σύνταξη Ιανουαρίου θα καταβληθεί στις 21, αντί της καθιερωμένης ημερομηνίας της 16ης. Η πενθήμερη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι στις 19 Ιανουαρίου λήγει ομόλογο 534 εκατ. και το ΙΚΑ περιμένει να το εισπράξει, ώστε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εκβιασμός διαρκείας με την έκτακτη εισφορά".

Η εφημερίδα γράφει ότι "απίστευτες αθλιότητες διαπράττει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών εις βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων που επιβαρύνονται άδικα από τα ληστρικά χαράτσια της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης»".

ΕΣΤΙΑ: "Η αλήθεια χωρίς περιστροφές".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κατά την αγόρευσή του στην Βουλή, λίγο πριν από την υπερψήφιση του Προϋπολογισμού 2012, ο Πρωθυπουργός είπε ορισμένες μεγάλες αλήθειες. Αλήθειες τις οποίες δεν έχει συνηθίσει να ακούη ο ελληνικός λαός, τουλάχιστον από επίσημα χείλη".

Η ΑΥΓΗ: "Βαρυχειμωνιά στα σχολεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο έλεος του... μνημονιακού χειμώνα παραδίδονται τα σχολεία της
Keywords
Τυχαία Θέματα