Ο Τύπος της Πέμπτης

Οι δηλώσεις Ρεν και οι δηλώσεις Μέργου όπως και το νέα φορολογικό μέτρα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Φρένο στις κατασχέσεις μισθών-συντάξεων".

Η εφημερίδα γράφει ότι "παγώνει μέχρι τον Μάρτιο (και... βλέπουμε) η δέσμευση μισθών και συντάξεων μετά την επίπληξη Μαξίμου σε Στουρνάρα-Θεοχάρη."

ΕΘΝΟΣ: "Στο... αλάθητο επιμένει ο "καρδινάλιος" Ρεν".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε θεμελιώδες δόγμα της ευρωπαϊκής πολιτικής

ανάγει την απαρέγκλιτη τήρηση του Μνημονίου ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρέν. Υποσκελίζει την αναγνώριση των λαθών απο την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τα ρωσικά υπέροπλα ασπίδα στο Σχέδιο Σουλεϊμάν".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αντιπυραυλικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας διαθέτει η Ρωσία, ενώ με καθυστέρηση... οκτώ ετών έγινε η παραλαβή ρωσικών αντιαεροπορικών βλημάτων απο την Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σαρωτικές αλλαγές στις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ".

Η εφημερίδα γράφει ότι "δεν μετακινούνται σχολές απο Θεσσαλονίκη σε Σέρρες και απο Πάτρα σε Μεσολόγγι. Γλιτώνουν τη μετακόμιση σχεδόν 10.000 φοιτητές".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ:"Θερμή" συνάντηση Τσίπρα-Ρούμπιν".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "παρά τις αντιδράσεις που καταγράφονται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για το άνοιγμα προς τις ΗΠΑ, ο Α.Τσίπρας συναντήθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα ολίγων ημερών με το βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ερικ Ρούμπιν".

ΕΣΤΙΑ: "Η τηλεοπτική καταστροφολογία".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε μία πολύ ενδιαφέρουσα τηλεοπτική εκπομπή "Σκάι, "Νέοι Φάκελοι") ο κ. Αλ. Παπαχελάς είχε καλεσμένους τρεις επιχειρηματίες, οι οποίοι, εις πείσμα των καιρών, αυξάνουν την παραγωγή τους και εξάγουν εκτός Ελλάδος".

Η ΑΥΓΗ: "Ο Ρεν "καρφώνει" τα σχέδια για τους μισθούς".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τη συμφωνία της τριτοκομματικής κυβέρνησης με την τρόικα για νέα μείωση του κατώτατου μισθού εντός του 2014 αποκαλύπτει ο κοινοτικός επίτροπος Ολι Ρεν απαντώντας σε ερώτηση του Ν. Χουντή".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Φόροι- φωτιά για εισόδημα και ακίνητα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα εισοδήματα που θα δηλώσουν για το 2012, περίπου 8,4 εκατ. πολίτες το βασικό αφορολόγητο όριο θα ανέρχεται σε 5.000 ευρώ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Και ψεύτες και κλέφτες".

Η εφημερίδα υποστηρίζει "την κατάλληλη χρονική στιγμή έγινε η δήλωση του Γιώργου Μέργου περί μείωσης του κατώτατου μισθού, καθώς η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με το 3ο Μνημόνιο, το οποίο ψήφισε τον περασμένο Δεκέμβριο, να έχει ολοκληρώσει το επίμαχο ζήτημα της "αναθεώρησης" του κατώτατου μισθού μέχρι τα τέλη Μαρτίου".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Ολοι 586 μεικτά εφ`όρου ζωής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Κομισιόν επιβεβαιώνει Μέργο, διαψεύδοντας την κυβέρνηση. Καταργούνται επιδομάτα και τριετίες. Νευρική κρίση στο Μαξίμου από τα διαρκή αυτογκόλ κυβερνητικών στελεχών".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Ο Ολι Ρεν βάζει φρένο σε προσδοκίες χαλάρωσης". Επιστολή στους υπουργούς ΕΕ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "φρένο στις συζητήσεις στην Ελλάδα περί αναπροσαρμογής ή χαλάρωσης των μέτρων του Μνημονίου, με αφορμή τους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, επιχειρεί να βάλει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρέν".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Αυθαίρετα:7 ρυθμίσεις ανάσα για τελική λύση".

Η εφημερίδα γράφει ότι "που θα πατήσει ο νέος νόμος, ποια κίνητρα δίνει στους ιδιοκτήτες και ποιες οι "κόκκινες γραμμές". Πως συνδυάζεται η ένταξη 400.000 στρεμμάτων στα σχέδια πόλης όλης της χώρας με τη νομιμοποίηση".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανάσα" για την ανεργία ο αγωγός".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Σαμαράς: Συμφωνία γεωστρατηγικής σημασίας που εντάσσει την Ελλάδα στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τη διακρατική συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας- Αλβανίας που υπεγράφη χθες στην Αθήνα".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Βαθιά εμπλοκή στους ανταγωνισμούς με κινδύνους για το λαό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τη διασφάλιση νέων κερδοφόρων πεδίων για τα μονοπώλια της Ενέργειας σηματοδοτεί η χθεσινή υπογραφή από τους υπουργούς Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας και Αλβανίας της συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου ΤΑΡ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Το στικάκι μίλησε:Αθώος ο Βενιζέλος. Ο Βενιζέλος μίλησε:Φώτη, ας τα βρούμε".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το στικάκι με τα αρχεία από τη λίστα Λαγκάρντ που είχε στην κατοχή του ο Γιάννης Διώτης μίλησε- και δικαίωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο. Η πραγματογνωμοσύνη των ειδικών της Αστυνομίας έδειξε ξεκάθαρα ότι το στικάκι έμεινε ανέγγιχτο από τότε που το παρέδωσε ο Ι.Διώτης στον Ευ.Βενιζέλο".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Μονά χάνουμε. Ζυγά κερδίζουμε".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σκληρή σύγκρουση Μελισσανίδη-Κόκκαλη για τον ΟΠΑΠ. Διαιτητής ο Σαμαράς, που ψάχνει βολικές γι`αυτόν ισορροπίες. Ξεπουλιέται τζάμπα η "κότα με τα χρυσά αυτά" ελέω μνημονίου. Αγνωστη η τύχη των κονδυλίων για αθλητισμό και πολιτισμό".

6ΜΕΡΕΣ: "Ουρές στο ΙΚΑ της μεγάλης φυγής".

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "τους 30 μήνες ξεπερνά η αναμονή χιλιάδων ασφαλισμένων για να προσμετρηθούν τα ένσημά τους λόγω και της αιφνίδιας απόλυσης με e-mail (!) 450 υπαλλήλων του Οργανισμού".

City Press: "Κυβέρνηση μόνη, ψάχνει... λύσεις".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "προβληματισμό στην Αθήνα προκαλούν οι τελευταίες παρεμβάσεις της ΕΕ σχετικά με σημαντικά ζητήματα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τραπεζικά σχέδια εκτάκτου ανάγκης".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τα σχέδια των τραπεζών που θα κατατεθούν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα αποδεικνύουν τη βιωσιμότητά τους σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα και συγκεκριμένα για την επόμενη τριετία".

ΚΕΡΔΟΣ: "Εαρινές αποκρατικοποιήσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μέσα στον Απρίλιο η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει 2,5 δισ.ευρώ, με ΟΠΑΠ ΚΑΙ ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, στο ΤΑΙΠΕΔ και η ΛΑΡΚΟ. Στη βιτρίνα και επισήμως από χθες η ΕΥΑΘ".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Σκληρή γλώσσα της Κομισιόν για εφαρμογή του μνημονίου".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο "αλάθητο" των δημοσιονομικών πολλαπλασιαστών του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας επιμένει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Ολι Ρεν, ζητώντας μάλιστα να σταματήσει και η σχετική ζητήση".

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
τυπος, ελευθερη ωρα, ολι ρεν, η εφημεριδα, τα νεα, το ποντικι, city press, νέα, δημοκρατια, μνημονιο, ωρα, σουλεϊμάν ο μεγαλοπρεπής, ρωσία, ελλαδα, θεσσαλονικη, σερρες, πατρα, ελευθεροτυπια, συριζα, ηπα, τσιπρας, εστια, αυγη, τροικα, βραδυνη, εφημεριδα, καθημερινη, νικη, αυθαιρετα, λύση, σαμαρας, αθηνα, ριζοσπαστησ, βενιζελος, ΠΑΣΟΚ, ποντικι, οπαπ, ικα, city, press, τραπεζες, κερδοσ, λαρκο, ευαθ, ναυτεμπορικη, μπε, Αντωνης Σαμαρας, εφημεριδα δημοκρατια, επιδοματα, φορολογικη δηλωση 2011, απολυσεις στο δημοσιο, νεα κυβερνηση, μειωση μισθων, μνημονιο 2, εκλογες 2012, βασεις 2012, στουρναρας, φωτια, λιστα λαγκαρντ, αλλαγη ωρας 2012, εκλογες ηπα, μνημονιο 3, σχεδιο αθηνα, νεος παπας, ρωσία, αυγη, αφορολογητο, βραδυνη, δεπα, ηγεσια, ηπα, καθημερινη, λαρκο, ναυτεμπορικη, πρωτοσελιδα, ρωσικα, σχολες, τυχη, ωρα, mail, αει, ανεργια, απε, ασπιδα, αφορμη, αφορολογητο οριο, βιωσιμότητα, γλωσσα, δεσφα, διαστημα, δηλωση, δηλωσεις, δογμα, διωτης, εγινε, ευρω, ενσημα, ετων, εφημεριδα, κυβερνηση, μαξιμου, μεσοπροθεσμο, μεσολογγι, μηνες, μειωση, νικη, μπε, οκτω, ολι ρεν, πεισμα, ποντικι, υπογραφη, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, σχεδια, σχεδιο, τιτλος, φορα, ψευτες, εφαρμογη, press
Τυχαία Θέματα