Ο Τύπος της Τρίτης

Οι κυβερνητικές προσδοκίες από την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα, η οποία πραγματοποιείται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί στην πρωτεύουσα και το γεγονός ότι το ΔΝΤ αμφισβητεί ευθέως τη βιωσιμότητα

του χρέους της Ελλάδας είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης.

 
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μήνυμα στήριξης της Ελλάδας από τη Μέρκελ»

Η εφημερίδα γράφει ότι «στρώθηκαν τα κόκκινα χαλιά στο Αεροδρόμιο, όπου θα την υποδεχθεί ο πρωθυπουργός. Το απόγευμα στον Πρόεδρο η καγκελάριος. Σαφείς οι κυβερνητικές προσδοκίες από την επίσκεψη της καγκελαρίου».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Μέρα οργής»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η Bild ρίχνει λάδι στη φωτιά:να κρατάτε όλοι γερμανικές σημαίες. Απαγορευτικό για διαδηλωτές! Συγκεντρώσεις στην Ομόνοια και κάτω από την πλατεία Συντάγματος. Η Frau Μέρκελ φεύγει αργά το απόγευμα αφήνοντας πίσω της εντολές για επιμονή στη συνταγή-δηλητήριο».

ΕΘΝΟΣ: «Ώρα Μέρκελ»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «οι χαμηλοί τόνοι που κράτησε η κυβέρνηση για τη σημερινή επίσκεψη Μέρκελ δεν μπορούν να κρύψουν τις προσδοκίες της. Αυτό που περιμένει από τη Γερμανίδα καγκελάριο είναι η στήριξη για τον τερματισμό της αβεβαιότητας. Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκεται η Αθήνα για τον φόβο επεισοδίων».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Δωδεκαθεϊστές ομογενείς με... διαστημόπλοιο στο κυνήγι έργων τέχνης και ομολόγων!»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «νέες αποκαλύψεις και απίστευτες καταγγελίες για την οργάνωση END δείχνουν να αλλάζουν το έως σήμερα τοπίο. Επιτακτική, πλέον, η ανάγκη για εισαγγελική παρέμβαση ώστε να λάμψει η αλήθεια».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Μπαράζ στήριξης αλλά η δόση στο... περίμενε»

Η εφημερίδα γράφει ότι «καλά λόγια από Γιούνκερ και Ράιχενμπαχ για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης, αλλά και σκληρή γραμμή για την έγκριση της εκταμίευσης των 31,5 δισ. ευρώ. Τι μηνύματα φέρνει η Μέρκελ εν μέσω διαδηλώσεων και απαγόρευσης συγκεντρώσεων στο κέντρο».

ΕΣΤΙΑ: «Παραμένουμε στην Ευρωζώνη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι «κατά την τελευταία διετία η χώρα μας βρέθηκε κατ' επανάληψιν στο επίκεντρο της παγκοσμίου επικαιρότητος. Οχι τόσο για την αδυναμία δανεισμού της από τις διεθνείς χρηματαγορές και την προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στηρίξεως και το ΔΝΤ, όσο ως ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης».

Η ΑΥΓΗ: «Χάρισαν το χαράτσι στη διαπλοκή»

Σύμφωνα με την εφημερίδα «οι μεγάλες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους τηλεοπτικά κανάλια και επιχειρήσεις Τύπου, εξαιρέθηκαν από το χαράτσι για τα ακίνητα, και μάλιστα αναδρομικά (!) με υπουργική απόφαση Βενιζέλου, που ενεργοποιήθηκε επί κυβερνήσεως Σαμαρά».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: «Θερμή υποδοχή στη Μέρκελ από κυβέρνηση και... εργαζομένους»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «δρακόντεια μέτρα ασφαλείας εν όψει της άφιξης της κ. Μέρκελ με την κυβέρνηση να εκτιμά ότι η επίσκεψη θα σηματοδοτήσει θετικές εξελίξεις, σε αντίθεση με τους εργ

Keywords
Τυχαία Θέματα