Ο Τύπος της Τρίτης

Οι περικοπές και στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών στο Χρηματιστήριο, η κρατικοποίηση της Proton Bank και το σχέδιο Μέρκελ - Σαρκοζί για την αντιμετώπιση του ελληνικού χρέους κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Χύμα» τους τα είπε ο Αντ. Σαμαράς".

Η εφημερίδα σημειώνει "αντιπολίτευση με ουσία... επαναδιαπραγμάτευση
του Μνημονίου και επανεκκίνηση της Οικονομίας. Κατά της φοροδιαφυγής και η Ν.Δ., αλλά όχι είσπραξη εσόδων από μισθούς - συντάξεις. Οχι στη συγκυβέρνηση, εκλογές αμέσως".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εκλογές εδώ και τώρα ζήτησε ο Σαμαράς".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάθετα αντίθετος στα σενάρια και στις πιέσεις για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ εμφανίστηκε ο Αντ. Σαμαράς, αποκλείοντας επίσης την περίπτωση να συναινέσει σε κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας", όπου ενδέχεται να συμμετέχουν πολιτικά πρόσωπα από το παρελθόν".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μισθοί σε... πριονοκορδέλα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η τρόικα δεν αρκείται στη μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης των κλαδικών συμβάσεων που της «έδωσε» η κυβέρνηση με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο. Επιμένει να μπουν στην πριονοκορδέλα και οι κατώτατοι μισθοί μέσω της ουσιαστικής κατάργησης της ισχύουσας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας".
ΕΘΝΟΣ: "Νόμος-σκούπα και για τα ειδικά μισθολόγια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "δραστικές περικοπές, που φτάνουν στο 15%, δρομολογούνται για τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου. Αφορούν κυρίως τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς και το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας. συντάσσεται νομοσχέδιο-σκούπα, που πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τον Δεκέμβριο και θα ισχύσει από το νέο έτος".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η «Συνωμοσία της σιωπής» γύρω απ΄την Επιγραφή του Δισπηλιού".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ποιός και γιατί αποπειράθηκε να καταστρέψει την πινακίδα του Δισπηλιού, με τη χρήση... «ειδικών λαδιών συντήρησης αρχαιοτήτων»!!!".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καμπανάκι για γιατρούς, δικαστές, ένστολους".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μειώσεις μισθών και συντάξεων, απολύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και οργανισμών περιλαμβάνει η συνταγή της τρόικας και για τη διετία 2013-2014, ενώ επισπεύδονται οι μειώσεις αποδοχών και για δημοσίους υπαλλήλους με ειδικά μισθολόγια: σε γιατρούς, δικαστικούς, σώματα ασφαλείας, ένοπλες δυνάμεις, αρχιερείς, πανεπιστημιακούς κ.α.".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Να φύγουν να σωθούμε". Ο Αντώνης Σαμαράς απαντά στα σενάρια συγκυβέρνησης".

Η εφημερίδα γράφει ότι "μηνύματα με πολλούς αποδέκτες είχε η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ., καθώς ο πρόεδρος του κόμματος θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του για σειρά ζητημάτων μιλώντας απευθείας στον ελληνικό λαό".
ΕΣΤΙΑ: "Υπάρχει σωτηρία για την Ελλάδα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "με το σχέδιο Εύρηκα» αποφεύχεται η πτώχευσις. Το έχει εκπονήσει η γερμανική εταιρεία συμβούλων Roland Berger, έχει την ονομάσ
Keywords
Τυχαία Θέματα