Ο τύπος της Τρίτης

Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για τη χορήγηση της πέμπτης δόσης, το πακέτο των νέων φόρων, οι γρήγορες και μεγάλες αποκρατικοποιήσεις υπό την εποπτεία της τρόικας με αρχή από τον ΟΤΕ, οι περικοπές στο εφάπαξ και τα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, οι εσωκομματικές αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ και οι όροι Σαμαρά
για συναίνεση είναι τα θέματ που κυραρχούν.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ποιές και πώς θα δανειοδοτηθούν".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "ανάσα στην αγορά με την εκταμίευση δανείων ύψους 1 δισ. ευρώ σε μικρές και μεσαίες μικρές επιχειρήσεις, δίνει η έγκριση του συμφώνου ρευστότητας".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: "Στην Τρόικα θα πληρώνουμε τους φόρους".
    Η εφημερίδα τονίζει ότι "τα όσα αποκάλυψαν χθες οι Financial Times για τους σχεδιασμούς στυγερής παρέμβασης στον έλεγχο και την διαχείριση του εθνικού φορολογικού συστήματος, τα έσοδα από τα οποία θα καταλήγουν στο ταμείο αποπληρωμής του δημοσίου χρέους δεν επιτρέπουν παρερμηνείες για το που οδηγεί τον τόπο η κυβέρνηση της Τρόικας".
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αποικία η Ελλάς".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "πόσο επικίνδυνη είναι για τη χώρα αποδεικνύει καθημερινά η κυβέρνηση Παπανδρέου! Το νέο σχέδιο που, όπως αποκαλύπτεται τώρα, συζητά για την παράδοση σε ξένους (και) της αρμοδιότητας για την είσπραξη των φόρων μαζί με την εποπτεία για την πώληση κρατικής περιουσίας ισοδυναμεί με τη μετατροπή της Ελλάδας σε κανονική αποικία...". 

    ΕΘΝΟΣ: "Εκπτώσεις στο πακέτο των νέων φόρων".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκπτώσεις στο πακέτο των νέων φόρων έχει ρίξει το οικονομικό επιτελείο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η οποία δεν εμφανίζεται αρνητική, αλλά επιμένει μετ΄επιτάσεως σε δραστικές περικοπές στο Δημόσιο με κλείσιμο ΔΕΚΟ και απολύσεις υπαλλήλων".
    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Δρ. Νίκος Κατσαρός: Αδίστακτοι εγκληματίες αυτοί που μας ψεκάζουν".

    Σύμφωνα με την εφημερίδα "απόλυτα σύμφωνος με την «Ε.Ω» είναι ο Νίκος Κατσαρός για τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι μας ψεκάζουν με χημικά. Ο διαπρεπής επιστήμων εκφράζει την πεποίθηση ότι το αεροσκάφος που συνετρίβη σε ναυτική βάση των ΗΠΑ μετέφερε τέτοια χημικά".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Ποιούς συγκεκριμένους όρους έθεσε ο Σαμαράς για συναίνεση".

    Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μισάνοικτο παραμένει πλέον το «παράθυρο» για τη συναίνεση, μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Ν.Δ. Α. Σαμαρά στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος με την οποία κατέστησε σαφές ότι δεν απορρίπτει γενικά τη συναίνεση, αλλά και ότι δεν υποκύπτει άνευ όρων στις πιέσεις που ασκούνται από την ελληνική κυβέρνηση και το... εξωτερικό προς την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας μας".
 
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Δόση-Δηλητήριο. Επώδυνες και γρήγορες αποκρατικοποιήσεις συμφωνούνται πριν την καταβολή".

    Η εφημερίδα γράφει ότι "με δεδομένη τη συμφωνία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για γρήγορες και μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, χαλαρώνει προς στιγμήν η διεθνής «μέγ
Keywords
Τυχαία Θέματα