Ο Τύπος της Τρίτης

Τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης του χρέους, οι σημερινές συνεδριάσεις των ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, οι αλλαγές στις μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και το ενιαίο μισθολόγιο και στις ΔΕΚΟ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.

   
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ:
"Δεν αλλάζουν... βουλιάζουν...".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με ακυβέρνητο «καράβι» μοιάζει η κυβέρνηση, στο εσωτερικό της οποίας βουλευτές και στελέχη αφήνουν πλέον όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για εκλογές ή ανασχηματισμό μέσα στο επόμενο διάστημα".

 
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Παράλυτη η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στον όλεθρο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε φόντο σαρωτικής πανευρωπαϊκά και αναποκατάστασης γενίκευσης δηλώσεων και εκτιμήσεων για ελεγχόμενη χρεωκοπία, η ανά το πανελλήνιο επωδός «δεν υπάρχει κυβέρνηση» επαληθεύεται τραγικά για το Μαξίμου μετά την πανωλεθρία του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο πεδίο της εσωκοινοβουλευτικής διαμάχης του επί του νομοσχεδίου για τον ηλεκτρονικό τζόγο".

  
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο".

Η εφημερίδα γράφει ότι "ο κύβος ερρίφθη. Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Δημοκρατία», οι ηγεσίες των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών θα δώσουν στη δημοσιότητα το νέο μισθολόγιο, αφού πρώτα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο".

  
ΕΘΝΟΣ: "4 αλλαγές στις Πανελλαδικές τον Μάιο".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τέλος στο καθεστώς των μετεγγραφών, νέο σύστημα για τις ειδικές κατηγορίες, έναν μήνα πριν από το μηχανογραφικό ο αριθμός των εισακτέων σε σχολές-τμήματα, με νέο τρόπο ο υπολογισμός των μορίων, απολυτήριο Λυκείου δύο ταχυτήτων".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η θεία ευχαριστία σε μορφή... ασπιρίνης!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σταυρός διακοσμημένος με χάπια! Πάνω στην Αγία Τράπεζα μια αργυρή καρδιά διάτρητη με ξυράφια και βελόνες. Ο Μυστικός Δείπνος με χάρτη του Πλανήτη και περιοχές με Πυρηνικά Οπλα. Χάπι του Ιούδα που σε «ρίχνει», ενώ το Χάπι Χριστός σε «ανεβάζει». Οι διοργανωτές αυτού του αίσχους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης δεν σεβάστηκαν ούτε (βεβαίως), εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, ούτε τα Αγια Πάθη στα οποία, αυτές τις ημέρες πορεύεται η Εκκλησία μας".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Για τα φαινόμενα χάους στην κυβέρνηση φταίει... ο Καραμανλής".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«σκορποχώρι» θυμίζει για τα καλά πλέον η κυβέρνηση, μετά τις κωμικοτραγικές σκηνές που εκτυλίσσονται στο εσωτερικό της και που αποδεικνύουν ότι απουσιάζει η στοιχειώδης συνοχή μεταξύ των μελών της, όπως και στις σχέσεις της με την Κοινοβουλευτική Ομάδα".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ενιαίο στις ΔΕΚΟ με περικοπές".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "δρομολογείται ενιαίο μισθολόγιο σε Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμούς, προκειμένου να συμπιεστούν περαιτέρω οι αμοιβές περισσότερων από 24.000 εργαζομένων. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει κόψιμο υπερωριών, αργιών και κάθε ε
Keywords
Τυχαία Θέματα