Ο Τύπος της Τρίτης

Οι ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με την εξαγορά πλασματικών ετών και οι αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή του ΕΚΑΣ, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η συμφωνία για το μόνιμο μηχανισμό στο Eurogroup και η διαφωνία των κομμάτων για την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στη Λιβύη, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τρίτη.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μίνι ασφαλιστικό με 17 ρυθμίσεις".

Η
εφημερίδα γράφει ότι "ρυθμίσεις που αφορούν άμεσα και έμμεσα πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενους και συνταξιούχους περιλαμβάνει ένα πακέτο από 17 νέες ασφαλιστικές διατάξεις που φέρνει το υπουργείο Εργασίας προς ψήφιση στη Βουλή με το νομοσχέδιο για την... «επανίδρυση» του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ)".


ΑΥΡΙΑΝΗ: "Εριξαν νεράντζια και στον Παπανδρέου".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκηνικό τρόμου για το πολιτικό σύστημα, στήνεται μέρα με τη μέρα σε όλη την επικράτεια με τους πολίτες να είναι πλέον αγανακτισμένοι από την πολιτική αφαίμαξης των εισοδημάτων τους, την στιγμή που η κυβέρνηση εμφανίζεται αδύναμη να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έγινε αποδέκτης έντονων αντιδράσεων".


Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ληστεύουν τα ταμεία".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μείωση του αριθμού των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, αναγνώριση πλασματικών χρόνων, καταβολή προσωρινής σύναξης, ασφάλιση ανέργων αλλά και αύξηση των... επενδύσεων των ασφαλιστικών ταμείων από 2% σε 7% προβλέπει, μεταξύ άλλων, σχέδιο νόμου με την ονομασία «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και άλλες διατάξεις. Ετσι, η κυβέρνηση θα αντλήσει από τα διαθέσιμα των Ταμείων, των οποίων ήδη δοκιμάζεται η βιωσιμότητα, 1 δισ. ευρώ!".


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "«Δεν πάω παρέλαση».

Η εφημερίδα γράφει ότι "οι σκηνές με τα γιαούρτια, τις αποδοκιμασίες και την «προστατευτική» παρουσία των ΜΑΤ προκαλούν τρόμο στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Ηδη ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σωτήρης Λύτρας βρίσκεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «δημοκρατίας», σε απόγνωση, καθώς αντιμετωπίζει τις συνεχείς αρνήσεις των υπουργών να εκπροσωπήσουν την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου".


ΕΘΝΟΣ: "Εξαγορά πλασματικών με 165 ευρώ τον μήνα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με 165 ευρώ τον μήνα θα μπορούν οι ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων (πλην ΟΓΑ και ΝΑΤ) να εξαγοράσουν πλασματικό χρόνο για τα παιδιά και να βγουν ταχύτερα στη σύνταξη. Οι προϋποθέσεις για την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης από άντρες και γυναίκες αποσαφηνίζονται στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα".

  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιδού το παγκόσμιο νόμισμα που μας ετοιμάζουν οι Εβραιομασόνοι".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "επί θύραις (και) το νέο παγκόσμιο νόμισμα που μας ετοιμάζουν οι Εβραιομασόνοι, διεθνείς τραπεζίτες!... Για
Keywords
Τυχαία Θέματα