Ο Τύπος του Σαββάτου

Το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων συνολικού ύψους 26 δισ. ευρώ και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν σε κόμματα, συνδικάτα και αγορές, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στον Σαββατιάτικο Τύπο.

    

    
Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

    

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΣΑΡΩΝΟΥΝ τα νέα μέτρα!... "Στο σφυρί" η κρατική περιουσία, λιμάνια, μαρίνες, αεροδρόμια, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ
κ.α.".

    

Η εφημερίδα γράφει ότι "Περικοπές μισθών στο δημόσιο και μερική απασχόληση. Μειώνονται κατά 10% οι συμβασιούχοι. Κόβονται φοροαπαλλαγές. Καταργήσεις αστυνομικών τμημάτων κ.α.".

    

ΑΥΡΙΑΝΗ: "ΕΓΙΝΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ τα ελληνικά ομόλογα και οι μετοχές".

    

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Εκαψαν και τα σκουπίδια μας, όπως αποκαλούνται στην αργκό των διεθνών χρηματιστηρίων τα ομόλογά μας, οι πειρατικοί κολοσοί του παγκόσμιου κεφαλαίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του φραστικού μαραθώνιου της φούσκας και της κοροϊδίας του Παπανδρέου ενώπιον των βουλευτών του τους οποίους μάντρωσε στην Ιπποκράτους με επικοινωνιακό στόχο να εμφανιστεί ως κραταιός επιτηρητής της ΚΟ όσο και του κομματικού μηχανισμού".

    

Δημοκρατία: "ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ για τον ... γκρεμό".

    Η εφημερίδα τονίζει "Μέτρα - σοκ (23 + 3 δισ.) αλλά θα τα μάθουμε μετά το Πάσχα. Αρον- άρον εκποίηση κρατικής περιουσίας και άγρια επίθεση στη μεσαία τάξη με κατάργηση φοροαπαλλαγών και κοινωνικών επιδομάτων".

    

ΕΘΝΟΣ: "ΦΥΓΗ ΕΜΠΡΟΣ με κύμα αποκρατικοποιήσεων. Γ. Παπανδρέου: "όχι" σε εκλογές - σκληρό μνημόνιο τετραετίας".

    

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Αποκλείοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρωθυπουργός παρουσίασε χθες ένα σκληρό πακέτο μέτρων για την ερχόμενη τετραετία. Πρόκειται για φυγή προς τα εμπρός με μοχλό ιδιωτικοποίησης μεγάλων οργανισμών, όπως ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ".

    

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "ΤΟ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΒΑΜΠΙΡ ΣΟΡΟΣ ΔΙΨΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΜΑ".

    

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Ηρθε στη χώρα μας για να πάρει τα ασημικά και τη γη μας. Και το χειρότερο: Τον στηρίζει ο Giorgos και κορυφαίοι Ελληνες επιχειρηματίε¨".

    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ".

    

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "Παπουτσής, Ρέππας, Μπιρμπίλη, Κατσέλη και Ξενογιαννακοπούλου διαφωνούν με την πώληση της ΔΕΗ και το είπαν ανοιχτά στο Γιώργο. Επιφυλάξεις υπουργών και για την ΕΥΔΑΠ".

    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ Η Ελλάδα μετά το αποκλειστικώς εισπρακτικό πρόγραμμα της κυβέρνησης".

    

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "Το πλέον φιλόδοξο σχέδιο για άντληση 26 δισ. ευρώ από φόρους και δαπάνες, καθώς και 50 δισ. ευρώ από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προωθεί η κυβέρνηση, επιδιώκοντας τη μείωση του ελλείμματος στο 1% ή στα 3 δσ. ευρώ το 2015 και διατήρηση του δημόσιου
Keywords
Τυχαία Θέματα