Ο Τύπος του Σαββάτου

Ο απολογισμός των πεπραγμένων του 2011 και οι εκτιμήσεις για το 2012 σε συνδυασμό με την κατάσταση της οικονομίας κυριαρχούν στον Τύπο.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ του Σαββατοκύριακου: "Τι πληρώσαμε το 2011, τι φέρνει το 2012". Η εφημερίδα σημειώνει "τα κατορθώματα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ 10 νέα χαράτσια και «κουρέματα» μισθών - συντάξεων. Και 15 φορολογικές επιβαρύνσεις!".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Ανατροπή με σκιές στην υπόθεση των εισαγγελέων".

Η
εφημερίδα τονίζει ότι "οι εισαγγελείς ανακάλεσαν τις παραιτήσεις με υπόμνημα για τις δυσκολίες στο έργο τους και η κυβέρνηση αποσύρει τη ρύθμιση που θα είχε ως αποτέλεσμα την αντικατάστασή τους".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Εξέγερση και αιματοκύλισμα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φτωχαίνουν τον Λαό με νέα και νέα μέτρα για να τον απαξιώσουν και να τον υποτάξουν πλήρως, ελπίζοντας - προκαλώντας εξέγερση και αιματοκύλισμα. Κάθε τόσο ρίχνουν στην «αγορά» για πρόβα, τους όρους Πραξικόπημα και Εξέγερση, ως δοκιμαστικά τεστ".

ΕΣΤΙΑ: "Σήμερα ένθετο 30 Δεκεμβρίου 1901".

Η εφημερίδα δημοσιεύσει "αυτούσιο το φύλλο της «Εστίας» προ 110 ετών".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Δημόσιο: Όλες οι αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικές αλλαγές και προϋποθέσεις συνταξιοδότησης, αλλά και μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων φέρνει η νέα χρονιά για τους δημοσίους υπαλλήλους. Στόχος είναι το 2013 να κλείσουν οι πόρτες εξόδου για όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ή εναλλακτικά δεν έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος και 40 έτη ασφάλισης".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Για μια νέα αρχή: 2012 λόγοι ανατροπής της φαυλότητας και της αδικίας".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι οργισμένοι πολίτες κατανοούν όλο και περισσότερο πως αυτό το φαύλο, υποτελές πολιτικό προσωπικό και οι διαπλεκόμενοι κλεπτοκράτες πρέπει να ανατραπούν το ταχύτερο δυνατόν".

Η ΕΠΟΧΗ: "2012: Αλληλεγγύη Ανυπακοή Αξιοπρέπεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "θα θέλαμε, αλλά δεν μας προκύπτει, ιδιαίτερη αισιοδοξία για το νέο χρόνο. Το 2012 έρχεται με... επιθετικές διαθέσεις για την πραγματική οικονομία και την κοινωνία, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Γ. Προβόπουλος: Η δραχμή θα ήταν κόλαση".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "«Τυχόν επιστροφή στη δραχμή θα ισοδυναμούσε, τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια, με αληθινή κόλαση». Η προειδοποίηση προέρχεται από τα πλέον επίσημα χείλη αυτά του διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου, ο οποίος σε συνέντευξή του, που δημοσιεύει σήμερα η «Κ», περιγράφει τη ζοφερή, όπως τη χαρακτηρίζει, εικόνα της μετά ευρώ εποχής".

Η Νίκη της Δημοκρατίας: "Τι κερδίζουμε, τι χάνουμε εάν γυρίσουμε στη δραχμή".

Η εφημερίδα γράφει ότι "φουντώνουν οι φήμες και τα σενάρια για επιστροφή στη δραχμή στην περίπτωση που δε στεφτεί με επιτυχία το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους. Το επόμενο δίμηνο θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τις
Keywords
Τυχαία Θέματα