Όχι σε μία μνημονιακή συγκυβέρνηση

«Εάν στις εκλογές επικρατήσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε κοινωνικό χάος», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας
επεσήμανε ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι κρίσιμες, γιατί είναι μια σημαντική ευκαιρία, όχι για να επιβεβαιώσουν τις πολιτικές τοποθετήσεις των κομμάτων, αλλά για να δώσουν διέξοδο, για να δώσουν λύση και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν την επομένη των εκλογών σχηματιστεί κυβέρνηση των κομμάτων του Μνημονίου, με στόχο την απρόσκοπτη εφαρμογή της δανειακής σύμβασης και του δεύτερου Μνημονίου, θα έχουμε τον Ιούνιο κατάσταση χάους στη χώρα».

Μάλιστα, χαρακτήρισε ψεύτη τον Αντώνη Σαμαρά, για την αλλαγή στάσης του στο μνημόνιο.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι η πρότασή του για συνεργασία με το ΚΚΕ, τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους στις μονοεδρικές περιφέρειες είχε μεγάλη απήχηση στην κοινωνία, πρόσθεσε ότι δεν άκουσε σοβαρά αντεπιχειρήματα από όλους όσοι την απορρίπτουν και έκανε λόγο για «αμήχανες και αμυντικές απαντήσεις».

Για το πρόβλημα της ανεργίας ο κ. Τσίπρας παρουσίασε οκτώ προτάσεις, μεταξύ των οποίων η υιοθέτηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δημοσίων επενδύσεων και η στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων και άλλων τομέων της οικονομίας που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. 
Keywords
Τυχαία Θέματα