«Όχι στα φάρμακα-δολοφόνους»

Μια αγανακτισμένη μητέρα αποφάσισε να στήσει σελίδα στο facebook με τίτλο «Όχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα & η κυβέρνηση». Η οργή της ξεχείλισε, όταν συνειδητοποίησε πως με το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία και ειδικότερα με τη ρύθμιση περί δραστικής ουσίας (να μην χορηγούνται, δηλαδή, επώνυμα φάρμακα στους ασθενείς, αλλά να συνταγογραφείται μόνο η ουσία και ο φαρμακοποιός να τούς χορηγεί το φθηνότερο της αγοράς) κινδυνεύει σε λίγες μέρες να μην

βρίσκει τα φάρμακα που κρατούν στη ζωή το παιδί της.Μέχρι αυτή την ώρα στη σελίδα έχουν δήλωσαν συμμετοχή και συμπαράστασή περίπου 3.083 Έλληνες πολίτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της επικράτειας.


Η σελίδα γέμισε από σχόλια εξίσου αγανακτισμένων πολιτών που βλέπουν, μετά τους μισθούς, τις συντάξεις, τις περιουσίες τους και την εθνική τους κυριαρχία, να χάνουν και την υγεία τους, στο βωμό ενός χρέους που δε δημιούργησαν οι ίδιοι, αλλά οι πολιτικοί τους, κλέβοντας και σπαταλώντας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Θα επιτρέψουμε να έχουμε φάρμακα αμφιβόλου ποιότητας; Πως γνωρίζουμε τις παρενέργειες; Ποιός παίζει με την υγεία μας; Αυτοί τα έφαγαν εμείς θα πεθάνουμε; Ποιός θα εγγυηθεί πως τα φάρμακα από τις τρίτες χώρες θα μας σώσουν και δεν θα μας σκοτώσουν;» ενώ ένας ακόμα χρήστης και υποστηρικτής της σελίδας τονίζει: «Πακιστανικά φάρμακα να πάρουν όλα τα λαμόγια οι πολιτικοί».

Φυσικά δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις μέσω Twiiter. Οι χρήστες αναρτούσαν ερωτήσεις αναφορικά με το τι είναι τα γενόσημα, εξέφραζαν τις απόψεις τους -μοιρασμένοι υπέρ και κατά- και δεν ξέχναγαν να διακωμωδίσουν την κατάστασημε σχόλια όπως: «ψάχνω να βρω τους φουσκωτούς στο γυμναστήριο να μου πούνε για τα γενόσημα» και «όλοι μας παίρνουμε γενόσημα, μας ψεκάζουν από τα αεροπλάνα».

Βέβαια υπάρχει μαι αρκετά κοινή ρότα με τους περισσότερους να γράφουν ότι θεωρούν ύποπτη την επιμονή της τρόικα να μας ταΐζει φάρμακα-δολοφόνους, που θα παρασκευάζονται στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και ποιος ξέρει πού αλλού, κάτω από ποιες συνθήκες και ποιον ποιοτικό έλεγχο.

Και δεν φοβούνται να πάνε το θέμα παρακάτω προσθέτοντας ότι με τα γενόσημα πολλές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες θα αναγκασθούν να βάλουν λουκέτο οδηγώντας έτσι χιλιάδες υπαλλήλους στην ανεργία και στερώντας από το κράτος πολύτιμες εισφορές. Μόνο ζημιά επιφέρει στην ελληνική κοινωνία, αναφέρουν χαρακτηριστικά, αφού υπολογίζεται ότι κάθε 100ευρώ που γλιτώνει το Ελληνικό Δημόσιο από τα φθηνότερα και αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, την ίδια στιγμή χάνει 140 ευρώ από τους φόρους που θα εισέπραττε από τις φαρμακοβιομηχανίες.


Επίσης αναφέρουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλλει επιπλέον 30 ευρώ σε επιδόματα ανεργίας για τους πρώην εργαζόμενους των συγκεκριμένων επιχειρήσεων. Και βέβαια οι ξένες πολυεθνικές των φθηνών σκευασμάτων σε μονοπώλιο θα εκτοξεύσουν τις τιμές των φαρμάκων τους.

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και με αφετηρία την σελίδα στο facebook, έχει κανονιστεί για σήμερα συλλαλητήριο στο Σύνταγ

Keywords
Τυχαία Θέματα