«Όχι στην έκδοση Kalayci στις τουρκικές αρχές»

Τη μη έκδοση του 53χρονου Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα, Nevzat Kalayci, στις δικαστικές αρχές της Τουρκίας, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Οι τουρκικές αρχές ζητούσαν την έκδοσή του διότι τον κατηγορούν για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο (DHKP-C) που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική από τη γειτονική χώρα και έχει κηρυχτεί παράνομη.

Ο 53χρονος συνελήφθη

το περασμένο καλοκαίρι στη Θεσσαλονίκη, βάσει ερυθράς αγγελίας τής Ιντερπόλ, και έκτοτε κρατείτο στις δικαστικές φυλακές Διαβατών. Όπως ανέφερε το διαβιβαστικό της Ιντερπόλ κατηγορείται ότι συμμετείχε σε παράνομες δραστηριότητες της συγκεκριμένης οργάνωσης κατά την 3τία 1993-1996 στην περιοχή τής Σμύρνης.

Ο 53χρονος, που από το 2007 κατέθεσε αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου από τη χώρα μας, αρνήθηκε τις σε βάρος του αποδιδόμενες πράξεις, ισχυριζόμενος ότι διώκεται για πολιτικούς λόγους. Σύμφωνα με τη συνήγορό του, εάν εκδιδόταν στη γείτονα θα υφίστατο βασανιστήρια.

Να σημειωθεί ότι ο Nevzat Kalayci κατηγορήθηκε για την έκρηξη που σημειώθηκε τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου σε διαμέρισμα της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου έχασε τη ζωή του ένας 32χρονος Κούρδος. Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο τον είχε απαλλάξει όμως καθώς σε βάρος του δεν είχε προκύψει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο.

πηγη: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα