Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Ο υδράργυρος έχει αρχίσει να... «κόβει βόλτες» στα ψηλά σημεία του θερμόμετρου, η θερμοκρασία έχει χτυπήσει «κόκκινο» και οι πρώτες εξορμήσεις στα νησιά έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι θαλάσσιες μεταφορές αποτελούν ένα από τα πιο συνηθισμένα μέσα μεταφοράς στη χώρα μας ιδιαίτερα για τις διακοπές του Καλοκαιριού.

Τα περιστατικά με κάθε είδους καθυστερήσεις πλοίων, ακυρώσεις δρομολογίων, βλάβες και ατυχήματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, μελτέμια
που εμποδίζουν τον απόπλου δεν είναι και τόσο σπάνια. Μάλιστα τα σενάρια για να πάει κάτι στραβά είναι τόσα, όσα και τα νησιά της ελληνικής πολυνησίας του Αιγαίου ή και του ιονίου Πελάγους.

Πόσοι όμως γνωρίζουμε ως επιβάτες τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας;
Πόσοι γνωρίζουμε πότε δικαιούμαστε αποζημίωση και πόση είναι αυτή, σε περίπτωση που καθυστερήσει ο απόπλους του πλοίου ή πάθουμε κάποια ζημιά στις αποσκευές μας; Ο σωστός επιβάτης όμως είναι ο ενημερωμένος επιβάτης.

Για τα δικαιώματα όσων ταξιδεύουν με πλοίο και πως πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα μίλησε στον Α984, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδας, κ. Μιχάλης Τσιφάκης, που κάθε χρόνο μαζί με μέλη της Ένωσης προσπαθούν με τη διανομή φυλλαδίων να ενημερώσουν το επιβατικό κοινό για τα δικαιώματα που έχει από τη στιγμή που θα κόψει εισιτήρια μέχρι και την αποβίβασή του από κάποιο πλοίο.
Διαγωνισμός για τους ακροατές του Αθήνα 9.84

5 τυχεροί θα κερδίσουν 2 διανυχτερεύσεις σε ξενοδοχεία των Σπετσών
3 τυχεροί 2 διανυχτερεύσεις σε studios στον Πόρο
1 τυχερός/η  2 διανυχτερεύσεις σε studio στην Ύδρα
Τρόποι συμμετοχής στον διαγωνισμό

    στο 210-3411610     sms γράφοντας 984 κενό ΔΙΑΚΟΠΕΣ κενό ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και αποστολή στο 54002 (χρέωση 25 λεπτά + ΦΠΑ 23%)     στην επίσημη σελίδα του ΑΘΗΝΑ 984 στο facebook Αθήνα9.84official group
H κλήρωση θα γίνει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκεύης στην εκπομπή « Με δύναμη από την Πειραιώς».
Το ένθετο «Διακοπές 2012...Θα πάμε» που επιμελούνται ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος και η Χριστιάννα Κούσιου , μεταδίδεται καθημερινά

    στις 10 παρά 10 το πρωί στην εκπομπή «9-10» με τον Τάκη Καμπύλη,     στις 6 παρά 10 το απόγευμα στην εκπομπή «Όσα μου έμαθε η μέρα»  με τον Κώστα Ράπτη     και στις 10 και 40 το βράδυ στην εκπομπή «Με δύναμη από την Πειραιώς» με τις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων. 
Keywords
Αναζητήσεις
δικαιώματα ναυτιλωμενων
Τυχαία Θέματα