Οι απολύσεις στη ΔΕΠΘΕ στο Δημοτικό Συμβούλίο

«Το κύριο κριτήριο για την TV 100 είναι να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απολύσεις ή να μην έχουμε. Εγώ δεσμεύομαι να το ξανακουβεντιάσω», δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση που επικρατεί στη Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης και Θεάματος (ΔΕΠΘΕ), μετά και τις τρεις πρόσφατες απολύσεις εργαζομένων.

Ο κ. Μπουτάρης, ανέφερε ότι η λύση

που προωθεί ο δήμος είναι η μετακίνηση σε αυτόν, εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ, ωστόσο σημείωσε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν εγκρίνει αυτές τις μετατάξεις, με το αιτιολογικό ότι οι προσλήψεις των εν λόγω υπαλλήλων δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ.

Παράλληλα, τόνισε ότι στις προσθέσεις του δήμου είναι η μείωση των αποδοχών των εργαζομένων της ΔΕΠΘΕ, μεσοσταθμικά κατά 15%, και η διατύπωση αιτήματος για νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μπορούν και άλλοι δήμοι να χρηματοδοτήσουν τη λειτουργία της.

«Η απόφαση για τις απολύσεις ελήφθη όχι για πολιτικούς, αλλά για οικονομοτεχνικούς λόγους και η επιλογή έγινε με κοινωνικά κριτήρια, μεταξύ εργαζομένων που δεν έχουν παιδιά και μέσω αξιολόγησης», σημείωσε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΠΘΕ, Φίλιος Στάγκος.

Ακατανόητη χαρακτήρισε εξάλλου, την απόλυση 3 δημοσιογράφων, πρόσφατα, και άλλων 12 παλιότερα, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Μάκης Βοϊτσίδης. Επισήμανε, ότι ο αριθμός των εργαζομένων στη ΔΕΠΘΕ βρίσκεται κάτω από τη βάση της αξιοπρεπούς διαβίωσης ενός δημοτικού μέσου ενημέρωσης, ενώ ζήτησε την επαναπρόσληψη των απολυμένων και σχολίασε ότι οποιαδήποτε συμφωνία για μείωση μισθών, ακόμη και αν γίνει, είναι άκυρη, καθώς, όπως είπε, οι αποδοχές των δημοσιογράφων ρυθμίζονται από κοινή υπουργική απόφαση.

Πρότεινε, δε να δοθεί πρόσθετη επιχορήγηση στη ΔΕΠΘΕ για να ανταποκριθεί στις μισθολογικές απαιτήσεις της και στο διάστημα αυτό να υπάρξει εντατική προεργασία για να προετοιμαστεί νομοθετικά το περιβάλλον που θα υποδεχτεί τη λειτουργία της «μητροπολιτικής ραδιοτηλεόρασης».

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, Σωτήρης Ζαριανόπουλος και Στέλιος Παπαθεμελής, αποδοκίμασαν την επισήμανση της αντιπροέδρου της ΔΕΠΘΕ, Σοφίας Ασλανίδου, η οποία δήλωσε "περήφανη για τη λειτουργία της". Παράλληλα, ζήτησαν την επαναπρόσληψη των απολυμένων, αίτημα που διατύπωσαν ακόμη οι επικεφαλής παρατάξεων, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Μάκης Στεργίου και Χρήστος Μάτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα