Οι Έλληνες έφαγαν αλογίσιο κρέας

Και την Ελλάδα φαίνεται ότι αγγίζει το διατροφικό σκάνδαλο με την κατανάλωση κρέας αλόγου και μουλαριού, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της Γιούροστατ, 75.000 κιλά του συγκεκριμένου κρέατος διανεμήθηκαν στη χώρα μας. Ο ΕΦΕΤ προχωρά

σε εκτενείς ελέγχους, αποσύροντας αυτά τα προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα ερευνά και τις βιομηχανίες παρασκευής σκευασμάτων κρέατος.

Ο καθηγητής υγιεινής τροφίμων ζωικής προέλευσης, και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του ΕΦΕΤ, Νικόλαος Σούλτος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και την Καλλιόπη Ασλανίδου, τόνισε ότι «το κρέας αλόγου δεν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, εάν έχει σφαγιαστεί και ελεγχθεί, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες».

Πάνω από 74 τόνους κρέατος ιπποειδών, ακόμα και μουλαριού, έφτασαν και καταναλώθηκαν στη Ελλάδα σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύει η γνωστή Βρετανική εφημερίδα Guardian.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, στην Ελλάδα καταναλώθηκαν περισσότερα από 74.000 κιλά αλογίσιου κρέατος, ενώ περισσότεροι από 60.000 τόνοι κρέατος ιπποειδών διανεμήθηκαν στο εμπόριο από και προς τις χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2012. Εκτός από τον κιμά αλόγου και γαϊδουριού, οι επιτήδειοι που απέκρυψαν την ταυτότητα του κρέατος, φαίνεται πως προώθησαν ακόμα και κρέας μουλαριού, με το διατροφικό σκάνδαλο να παίρνει πλέον τεράστιες διαστάσεις καθώς αποδεικνύεται ότι και η Ελλάδα, υπήρξε σταθμός για την διανομή του κρέατος.

Keywords
Τυχαία Θέματα