Οι Γερμανοί πούλησαν στους Ρώσους την Πολίτικα

Ο γερμανικός όμιλος WAZ πούλησε σε μια ρωσική εταιρεία το μερίδιό που κατείχε, ύψους 50%, στην παλαιότερη και σημαντικότερη σερβική εφημερίδα, την Πολίτικα, μια ενέργεια που η ένωση των Σέρβων δημοσιογράφων χαρακτήρισε "σκανδαλώδη".

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Σερβικής Υπηρεσίας Εμπορίου, ο νέος ιδιοκτήτης του 50% της Πολίτικα είναι η ρωσική εταιρεία East Media

Group που εδρεύει στη Μόσχα. Το υπόλοιπο 50% της εφημερίδας ανήκει στο σερβικό κράτος.

Στην ανακοίνωσή της, η ένωση Σέρβων δημοσιογράφων (UNS) δηλώνει "σοκαρισμένη" από την πληροφορία ότι το μερίδιο της WAZ στην Πολίτικα πουλήθηκε "σε μια παντελώς άγνωστη εταιρεία".

Η UNS ζήτησε από την κυβέρνηση "να ενημερώσει λεπτομερώς την κοινή γνώμη" για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε αυτή η "σκανδαλώδης συναλλαγή", εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία της για την έλλειψη διαφάνειας στην αγοραπωλησία.

Ο όμιλος WAZ δραστηριοποιείται στη Σερβία από τον Οκτώβριο του 2001, έχοντας μερίδιο στις εφημερίδες Πολίτικα, Σπόρτσκι Ζουρναλ, Ντνέβνικ και στο περιοδικό Άουτο Μπιλντ. Το 2010 ωστόσο είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να αποσυρθεί από τη σερβική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα