Οι Κινέζοι αγαπούν τις Κυκλάδες

Κινεζικό περιοδικό αποθεώνει τις Κυκλάδες. Το συγκεκριμένο τουριστικό αφιέρωμα του περιοδικού είναι το μεγαλύτερο από πλευράς έκτασης σελίδων και κάλυψης θεματικής ύλης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο των κινεζικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για την Ελλάδα.

Παράλληλα, οι Κυκλάδες θα προβληθούν και σε 33 τοπικά κανάλια της Κίνας, τα οποία θα παρουσιάσουν τέσσερα ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια
με επίκεντρο τα ελληνικά νησιά.

Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον Ταξιδιωτικό οργανισμό World Traveler Media με έδρα την Σαγκάη, ενώ η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το Προξενείο μας στη Σαγκάη την Mtc Group και τους Δήμους των νησιών.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννης Ρούσσος, μιλώντας στην Καλλιόπη Ασλανίδου, επεσήμανε ότι θα πρέπει να διευρυνθεί η προβολή όλων των νησιών καθώς οι Κινέζοι επισκέπτονται κυρίως την Μύκονο και την Σαντορίνη.

Εκτιμάται ότι συνολικά 100.000 Κινέζοι επισκέφθηκαν την Ελλάδα την περσινή χρονιά, μέσω θεωρήσεων εισόδου, οι οποίες χορηγήθηκαν από άλλες χώρες, ως πρώτες χώρες εισόδου στην Ευρώπη.

Παράλληλα, η αύξηση των Κινέζων τουριστών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται στο 50% ενώ στόχος της Ελλάδας είναι σε βάθος δεκαετίας ο αριθμός τους να φτάσει τις 500.000.

Για εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ανερχόμενη αγορά έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης μιλώντας, επίσης, στην Καλλιόπη Ασλανίδου, ενώ τόνισε ότι χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια σε ότι αφορά την προβολή της χώρας μας στην Κίνα αλλά και στις διευκολύνσεις για έκδοση βίζας.
Keywords
Τυχαία Θέματα