«Οι Σύροι έχουν νόμιμο δικαίωμα να αμυνθούν»

Η διεθνής κοινότητα "δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να στηρίξει το δικαίωμα των Σύρων στη νόμιμη άμυνα", αν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν αντιδράσει κατά βίαιης καταστολής στη Συρία, δήλωσε την Κυριακή ο Τούρκοςπρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν κηρύσσοντας την έναρξη της διάσκεψης των Φίλων της Συρίας στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφαλείας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Ρωσία και η Κίνα, μόνιμα μέλη του Συμβουλίου αντιτίθενται

στην υιοθέτηση κάθε απόφασης σε βάρος της Δαμασκού.

Αμέσωςμετά ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ-Αραμπι κάλεσε όσους μετέχουν στη διάσκεψη να ασκήσουν πίεση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εφαρμόσει περιοριστικά μέτρα κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Όσοι μετέχουν στη διάσκεψη οφείλουν "να καλέσουν ταυτόχρονα το ΣυμβούλιοΑσφαλείας να λάβει μια περιοριστική απόφαση για τερματισμό της βίας στη Συρία", δήλωσε ο αλ-Αραμπι κατά την έναρξη της διάσκεψης.

Ηδεύτερη διάσκεψη των Φίλων της Συρίας πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη για να εξετάσει τρόπους άσκησης πίεσης επί του συριακούκαθεστώτος που συνεχίζει την αιματηρή καταστολή σε όλη τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα