Οι τρεις αποφασίζουν μετά τηn εμπλοκή

Νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών έχει οριστεί για τις 5 το απόγευμα την ώρα που εκκρεμούν ακόμη ζητήματα επί των εργασιακών. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι θα πρέπει να αποφασίσουν επι των επώδυνων αλλαγών στις εργασιακές σχέσεις καθώς και για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο. Ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης συναντήθηκε σήμερα με την τρόικα, χωρίς τελική κατάληξη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τόμσεν αποχώρησε γνωστοποιώντας ότι θα ενημερωθεί για τις προτάσεις της Αθήνας

το ΔΝΤ. Η συνάντηση αναμένεται να επαναληφθεί αργά το μεσημέρι
Η τελική συμφωνία με την τρόικα για το πακέτο των νέων επώδυνων μέτρων, μετατίθεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις για μετά τη Σύνοδο Κορυφής, στις 18-19 Οκτωβρίου. Ο Αν. Σαμάρας εμφανίζεται αισιόδοξος οτι η δόση θα δοθεί, ενώ και ο Γ. Στουρνάρας εκτιμά οτι έως τα μέσα Νοεμβρίου τα 31,5 δισ. θα βρίσκονται στην Αθήνα. Στο Μαξίμου πάντως καταγράφεται θετικό κλίμα στην Σύνοδο Κορυφής και το κυβερνητικό επιτελείο ευελπιστεί σε μια θετική δήλωση από τους εταίρους μας.

Η οριστικοποίηση του νέου πακέτου και η διαδικασία ψήφισης του από την Βουλή πυροδοτεί πολιτικές εξελίξεις. Θετικά βλέπει το ενδεχόμενο αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα η ΔΗΜΑΡ με τον εκπρόσωπο της Ανδρέα Παπαδόπουλο να αναφέρει οτι είναι ένα καλό σημείο να γίνουν διορθώσεις .

«Τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις πρόσκαιρες αντιδράσεις των κυβερνητικών εταίρων σε αυτές, θα τις διαδεχτεί η άνευ όρων παράδοση της κυβέρνησης σε ό,τι της ζητηθεί», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απογευματινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα