ΟΗΕ και Α.Σ. καταδικάζουν τη σφαγή στη Χούλα

Η σφαγή που διαπράχθηκε, σύμφωνα με την αντιπολίτευση από το συριακό καθεστώς, στη Χούλα, όπου οι παρατηρητές του ΟΗΕ στη Συρία καταμέτρησαν 92 νεκρούς, είναι «κατάφορη και φρικτή» παραβίαση του διεθνούς δικαίου, εκτίμησαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν και ο διεθνής ειδικός απεσταλμένος για τη Συρία Κόφι Άναν.

Ο Μπαν και ο Άναν «καταδικάζουν με τον πιο έντονο τρόπο τον θάνατο δεκάδων ανδρών, γυναικών

και παιδιών, που επιβεβαιώθηκε από τους παρατηρητές του ΟΗΕ», στη Χούλα, δήλωσε ο Μάρτιν Νεσίρκι εκπρόσωπος του Μπαν Γκι-μουν.

«Αυτό το απεχθές και φοβερό έγκλημα, στο οποίο χρησιμοποιήθηκε τυφλή και δυσανάλογη βία, είναι μια κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η συριακή κυβέρνηση να σταματήσει να χρησιμοποιεί βαρέα όπλα στις πόλεις και οποιαδήποτε μορφή βίας», προσθέτουν οι δύο άνδρες.

«Οι δράστες αυτών των εγκλημάτων πρέπει να λογοδοτήσουν», υπογραμμίζουν.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ ελ Αράμπι χαρακτήρισε τη σφαγή στη Χούλα «φοβερό έγκλημα» και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να «σταματήσει την κλιμάκωση των δολοφονιών και της βίας από ένοπλες ομάδες και τις κυβερνητικές στρατιωτικές δυνάμεις».

Στο μεταξύ εκατοντάδες άνθρωποι στο Κουβέιτ, ανάμεσά τους και βουλευτές, διαδήλωσαν σήμερα μπροστά στην πρεσβεία της Συρίας για να καταγγείλουν τη σφαγή στη Χούλα και να ζητήσουν τον εξοπλισμό του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, που αποτελείται κυρίως από λιποτάκτες που μάχονται κατά των στρατευμάτων του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ένας ισλαμιστής βουλευτής, ο Τζαμάαν αλ Χάρμπας, ζήτησε από τις αραβικές χώρες του Κόλπου και την Τουρκία να επέμβουν για να διασφαλίσουν την προστασία των αμάχων στη Συρία και προειδοποίησε ότι αν οι κυβερνήσεις δεν δράσουν «θα πρέπει να ανοίξουν την πόρτα στους λαούς να πολεμήσουν».

Ο Φάλαχ αλ Σάουαγ, ένας άλλος ισλαμιστής βουλευτής, ζήτησε να σταλούν όπλα στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και κάλεσε του Κουβετιανούς να πιέσουν την κυβέρνησή τους να βοηθήσει περισσότερο τον συριακό λαό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα