Ολάντ: Σύμφωνο ανάπτυξης 120 δισ. ευρώ

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ έχει προτείνει ένα σύμφωνο ανάπτυξης ύψους 1220 δισ. ευρώ ενόψει των κρίσιμων συνομιλιών με τους ηγέτες της Ευρωζώνης, αναφέρει η εφημερίδα Le Journal du Dimanche.

Σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες την Πέμπτη, αντίγραφο της οποίας φέρεται να βρίσκεται στην κατοχή της εφημερίδας, ο Ολάντ προτείνει σειρά μέτρων που περιλαμβάνουν φόρο επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών και επενδύσεις για την τόνωση της δημιουργίας θέσεων
εργασίας.

Η εφημερίδα σημειώνει ταυτόχρονα ότι ο Ολάντ έχει αποδεχτεί την απόρριψη της ιδέας των ευρωομολόγων από τη Γερμανία και αναζητά έναν «οδικό χάρτη για τα επόμενα δέκα χρόνια» ώστε να μελετηθεί η ιδέα.

«Θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για μέτρα τόνωσης της ανάπτυξης, της τάξης των 120 δισ. ευρώ, από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου», αναφέρει ο Ολάντ στην 11σελιδη επιστολή του με τίτλο: «Ένα Σύμφωνο για την Ανάπτυξη στην Ευρώπη».

«Θα πρέπει να αναπτυχθούν πριν το τέλος του έτους, ιδίως όσον αγορά τη δημιουργία ενός φόρου επί των χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Τέλος, θα πρέπει να συνοδεύονται από μέτρα για την απασχόληση, ιδίως για τους νέους», αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος στην επιστολή του σύμφωνα με την εφημερίδα.

Τα κεφάλαια για το σύμφωνο θα εξασφαλιστούν από τρεις βασικές πηγές: 55 δισ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της Ε.Ε. 60 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και 4,5 δισ. ευρώ σε ομόλογα έργων (project bonds) για την υλοποίηση έργων υποδομών. 
 

Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα