Νέα σύσκεψη την Πέμπτη

Ολοκληρώθηκεμετά από τρεισήμισι ώρες η κρίσιμησυνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρωνστο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συμβιβαστική πρόταση των συμβάσεων έργου για ορισμένους από τους σημερινούς εργαζόμενους της ΕΡΤ.Νέα συνάντηση θα έχουν οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση αύριο Πέμπτη στις 8.30μμ. Όπωςτόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

ΣίμοςΚεδίκγλου, «αύριο θα ολοκληρωθείη συζήτηση και αναζητούμε πως θαλειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση μεσεβασμό στην απόφαση του ΣτΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τη συμβιβαστική πρόταση των συμβάσεων έργου για ορισμένους από τους σημερινούς εργαζόμενους της ΕΡΤ. Οκ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύωρη καιπολύ δύσκολη συζήτηση μεταξύ των αρχηγών,τονίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμεαξιόπιστα ζητήματα σεβασμού τηςδικαιοσύνης και ζητήματα που αφορούνέναν θεσμό μεγάλης σημασίας, όπως είναιη αποκατάσταση της λειτουργίας τηςδημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Ξέρουμεοτι ο λαός δεν θέλει εκλογές αλλάσταθερότητα. Θέλει μια κυβέρνηση γνήσιαςτρικομματικής συνεργασίας, πουαφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας»,επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καιπρόσθεσε ότι αύριο πριν από την σύσκεψητων αρχηγών θα παρουσιάσει λεπτομέρειεςστην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίουστις 5 και μισή το απόγευμα.

Επίπονηχαρακτήρισε την σημερινή σύσκεψη οπρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης,τονίζοντας ότι καταβάλλει κάθε προσπάθεια,προκειμένου να επαναλειτουργήσει μεόλες τις συχνότητες της η δημόσιαραδιοτηλεόραση και με κανονικό πρόγραμμα.

Τόνισεεπίσης ότι πρέπει να επικαιροποιηθείη προγραμματική συμφωνία της τρικομματικήςκυβέρνησης, η οποία - όπως είπε- πρέπεινα εξασφαλίζει τον κοινό τόπο, την κοινήθέση και την κοινή απόφαση και των τριώνκομμάτων.

Οκ. Κουβέλης γνωστοποίησε επίσης ότιπριν την αυριανή σύσκεψη θα συγκληθείη Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ σεκοινή συνεδρίαση με τα μέλη τηςεκτελεστικής επιτροπής.

Οπρωθυπουργός αναχωρεί αύριο για τηνΒιέννη όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδοςτου Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θαεπιστρέψει στις 7 και τέταρτο το βράδυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα