Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στο Μαξίμου

Περισσότερο από 90 λεπτά διήρκησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο άνοιξε ο κύκλος των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς

έφθασε στο Μέγαρο Μαξίμου, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιάννη Μιχελάκη και τον διευθυντή του γραφείου του Κ. Μπούρα, στις 6 και αποχώρησε λίγο μετά τις 7.30. Για το περιεχόμενο της συνάντησης αναμένεται να γίνουν δηλώσεις αργότερα στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Το κλείσιμο των ανοικτών μετώπων εν όψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα, εξέτασαν νωρίτερα σε σύσκεψη ο πρωθυπουργός, Λ. Παπαδήμος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, η αποκρυστάλλωση των όρων του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων (PSΙ) και η διαχείριση των ταμειακών διαθεσίμων του Δημοσίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση θα πρέπει μέσα στην εβδομάδα να διευθετήσει συγκεκριμένα θέματα τα οποία το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ έχουν θέσεις ως προαπαιτούμενα προκειμένου να επιστρέψουν στην Αθήνα στις 16 Ιανουαρίου και να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα.

Αγκάθι στο νομοθετικό σκέλος αποτελούν οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, ενώ εκκρεμεί και το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα.

Σε δηλώσεις του στο Mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής, είπε ότι η διαπραγμάτευση με την τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση θα είναι πολύ δύσκολη, αλλά τελικώς θα ολοκληρωθεί με επιτυχία.
«Θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να βγούμε απ' αυτή την κατάσταση», σημείωσε.

Ο κ. Καψής ανέφερε ότι τα τρία «αγκάθια» είναι οι μισθοί, οι επικουρικές συντάξεις και η εφεδρεία στο Δημόσιο, εκτίμησε ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχει λυθεί το θέμα με τις επικουρικές και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προστατεύσει τον κατώτατο μισθό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι η δανειακή σύμβαση πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα