Για το τρίτο αστέρι

Την Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει στον τελικό της Κυριακής ο Ολυμπιακός. Οι Μαδριλένοι επικράτησαν της Μπαρτσελόνα με 74-67 και επιστρέφουν σε τελικό έπειτα απο 18 χρόνια. Στον πρώτο ημιτελικό, Ολυμπιακός συνέτριψε με 69-52 την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας παίζοντας εκπληκτικό μπάσκετ. Οι «ερυθρόλευκοι» από το δεύτερο δεκάλεπτο πήραν στα χέρια τους τα ηνία

του αγώνα και με «όπλο» την δυνατή τους άμυνα πήραν άνετα την πρόκριση στον τελικό. Μάλιστα προηγούνταν με διαφορά πάνω από δέκα πόντους σε όλο το δεύτερο ημίχρονο παρά τις προσπάθειες των Ρώσων να μειώσουν στο σκορ.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα οι Καϊλ Χαϊνς, Πέρο Αντιτς, Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, ενώ από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας κανείς παίκτης δεν διασώθηκε.

Η Ρεάλ βρέθηκε να χάνει με εννέα πόντους, απο τους Καταλανούς. Έδειξε όμως ψυχραιμία, επένδυσε στο μεγαλύτερο «rotation» σε σχέση με τη λαβωμένη Μπάρτσα και κατάφερε να πάρει το πολύτιμο εισιτήριο. Κορυφαίους για τους νικητές ο Ρέγιες (17π), ενώ σε διψήφιο επιπεδο πόντων έφτασαν και ο Φερνάντεθ και ο Γιουλ. Για την Μπαρτσελόνα όλα τα... λεφτά ο Τομιτς (18π) που όμως ξέμεινε απο δυνάμεις στο δεύτερο μέρος.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 33-39, 51-48, 67-74.

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Σάδα, Χουέρτας 19(3), Αμπρίνες, Ναβάρο 9(2), Γιασικεβίτσιους 6, Τοντόροβιτς 2, Ουάλας 2, Ίνγκλις 5(1), Ραμπασέδα, Λόρμπεκ 6, Τζαγουάι, Τόμιτς 18.

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 8, Σουάρεθ 6(2), Ρέγιες 17, Μίροτιτς 6(1), Ροντρίγκεθ 12(1), Μπέγκιτς 4, Κάρολ 2, Γιουλ 13(3), Σλότερ 6.

Keywords
Τυχαία Θέματα