Ομιλία Ευ. Βενιζέλου στη Βουλή

Στρατηγική του «ρεσάλτου» και της «αποσταθεροποίησης» κατήγγειλε για την «στοχοποίησή» του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του απόψε στη Βουλή. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε με δριμύτητα όχι μόνο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ
αλλά και τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη τον οποίο φωτογράφησε για υπόγεια συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ για να στηθεί σκευωρία σε βάρος του.

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η χώρα μπαίνει ευτυχώς σε νέα φάση. Σταθεροποιείται εν μέσω δυσκολιών. Στόχος μας είναι η σταδιακή επάνοδος της χώρας στην αυτοδυναμία στην Ευρώπη. Για να γίνει αυτό πρέπει να επικρατήσει ασφάλεια και αισιοδοξία. Και ενώ διαμορφώνονται αυτές οι συνθήκες, οι συνασπισμένες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής νευρικότητας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει ότι «δεν έμεινε τίποτε άλλο και τώρα το ρεσάλτο για να πετύχει πρέπει να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Γιατί το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της ενότητας και γιατί στάθηκε όρθιο στις πολωτικές εκλογές του Ιουνίου. Και έτσι πρέπει να στοχοποιηθεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Όπως μάλιστα κατήγγειλε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το να πέσει η κυβέρνηση είναι ένας ομολογημένος στόχος» επικαλούμενος δηλώσεις του κ. Στρατούλη. «Έτσι εξηγείται το μένος σας εναντίον μου, ως του κατεξοχήν πολιτικού σας αντιπάλου», επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Είστε αμήχανοι σε απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «δεν έχετε τι να προτείνετε, δεν μπορείτε να διαχειριστείτε το κοινοβουλευτικό σας μέγεθος. Είστε ένα εκκρεμές ανάμεσα στην ανοχή και το φλέρτ της βίας».

Κατηγόρησε επίσης ο κ. Βενιζέλος τον ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς αντιφάσεις κάνοντας αναφορά σε «αδέξια νοικοκυροσύνη του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον έφτασε στα σκαλοπάτια του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών και τώρα ετοιμάζεται και για το ταξίδι στην Ουάσιγκτον. Στο σημείο αυτό μάλιστα εξέφρασε την ελπίδα να μην γίνονται αυτά τα ταξίδια για να υπονομευθεί η χώρα στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στις ενστάσεις το πρωί του ΣΥΡΙΖΑ με την αρχική εισήγηση για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. «Αδειαστήκατε το πρωί! Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια για τη λίστα αλλά πως θα κάνετε αυτή την υπόθεση μοχλό πολιτικής σκευωρίας. Όμως δεν ταυτίζονται ούτε οι χρονικές φάσεις ούτε και τα πρόσωπα. Γιατί δεν είμαστε όλοι ίδιοι», είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση στον Ι. Διώτη

Αναφερόμενος στο ιστορικό της υπόθεσης ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι «καθοδόν χάθηκε το CD και το αντίγραφο που βγήκε από το CD». Κατήγγειλε την καλλιέργεια επικοινωνιακού κλίματος για τη συκοφάντησή του, «την οποία χειρίστηκαν τα στελέχη σας και τα παπαγαλάκια σας», δήλωσε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρθηκε επίσης στον καταιγισμό συνεντεύξεων που όπως είπε έδινε ο κ. Διώτης μετά την αντικατάστασή του για να καταγγείλει τελικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «άθλιο γκεμπελικό σκηνικό διαρροών που έφτασαν σε σημείο να συγχέουν τον πεθερό του που δεν βρίσκεται στη ζωή από το 2008 με συνεπώνυμους του» και απερίφραστα κατήγγειλε ότι «αυτουργοί είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την οργανωμένη διασπορά ειδήσεων».

Όπως εξάλλου τόνισε η σκευωρία καταρρέει από τα εξής χτυπήματα. Χτύπημα πρώτο, όταν ήρθαν και πάλι τα στοιχεία από τη Γαλλία και έδειξαν ότι υπάρχουν τρία συγγενικά πρόσωπα του κ. Παπακωνσταντίνου που δεν περιλαμβάνονταν στο αρχείο. Χτύπημα δεύτερο, αποδείχθηκε ότι το αρχείο που ήταν στο γραφείο του έγινε στις 8.7.2011 με συνέπεια να βγει ο κ. Διώτης και να δηλώσει ότι έδωσε εντολή να το αντιγράψει συνεργάτης του, το επισκόπησε και μετά από ένα μήνα ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών αλλά στο μεταξύ χάθηκε το usb του είχε δώσει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

«Τελικά εγώ είμαι ο μόνος που το διέσωσα και εγώ είμαι εκείνος που είπα πάρτε το μάθετε την αλήθεια! Και αντί να με επαινούν, σκευωρούν εναντίον μου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα όμως άφησε υπαινιγμούς ότι «κάποιος είχε βγάλει πολλά αντίγραφα και τα μοίραζε» και αναρωτήθηκε γιατί άραγε ο κ. Διώτης διέγραψε το αρχείο μόλις το αντέγραψε για να παρατηρήσει ότι ο ίδιος έχει κρατήσει ψηφιακά αρχεία από τον καιρό που ήταν υπουργός Άμυνας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνέχισε ότι «πάνω σε όλα αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε το σενάριο της σκευωρίας» για να προσθέσει για τον κ. Διώτη ότι «επισκόπησε για αρκετές εβδομάδες μετά την παραλλαγή του το usb, κράτησε σημειώσεις, έμαθε πως σβήνει και μετά το έδωσε και στον ίδιο» για να φτάσουμε σήμερα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έγινε ένα τόσο μεγάλο έγκλημα από τον ίδιο.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε κορυφαία χυδαιότητα όσα λέγονται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το αρχείο της λίστας πήγε σε εκλογές. «Δηλαδή τι μας λέτε; Έκανα εκβιασμούς; Αυτά λέτε και στις συναντήσεις σας με τους εφοπλιστές που δεν τις ανακοινώνετε στον Τύπο», απευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι στόχος της σκευωρίας είναι να αποκρυβεί και το μεγάλο έργο του για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μίλησε επίσης για αταβισμό των κατηγόρων δεύτερης γενιάς κάνοντας υπαινικτική αναφορά στο ΄89 και το σήμερα. Ήταν ατυχής επιλογή ότι με βάλατε απέναντί σας για εσάς αλλά καλή για τον τόπο, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Με τη λήξη της πρωτομιλίας του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε να διευκρινισθεί από τον κ. Βενιζέλο πως βρίσκεται ακόμη στην κατοχή του απόρρητο υλικό που αφορά την άμυνα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα