ΟΟΣΑ: Η κρίση ενίσχυσε τις ανισότητες

Οι ανισότητες στις ανεπτυγμένες χώρες ενισχύθηκαν κατά την πρώτη τριετία της κρίσης, περισσότερο απ΄ ό,τι τα προηγούμενα 12 χρόνια αναφέρει η έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι κυβερνήσεις περιόρισαν το αποτέλεσμα αυτό αρκετά αποτελεσματικά κατά το πρώτο στάδιο της κρίσης, χάρη στις υψηλότερες δαπάνες για κοινωνική πρόνοια και τα προγράμματα στήριξης των οικονομιών. «Αυτά τα ανησυχητικά ευρήματα υπογραμμίζουν την ανάγκη προστασίας των πιο ευάλωτων στην κοινωνία, ιδιαίτερα καθώς οι κυβερνήσεις επιδιώκουν τον αναγκαίο έλεγχο των δημοσίων

δαπανών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.

Προειδοποιεί η Moody΄s

Τους τελευταίους τρεις μήνες η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη χάνει την ορμή της μετά την επιβράδυνση του περασμένου έτους, προειδοποιεί οίκος Moody΄s σε έκθεση τους για την παγκόσμια οικονομία.

Η Moody΄s περιμένει ότι ιδιαίτερα η Ευρωζώνη θα γνωρίζει βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ οι αυτόματες περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ θα επιβαρύνουν την ανανεωμένη ορμή η οποία είναι εμφανής στον ιδιωτικό τομέα.

Συνολικά, ο οίκος αναμένει πραγματική ανάπτυξη του ΑΕΠ στις ανεπτυγμένες οικονομίες της G-20 κατά περίπου 1,2% το 2013, ενώ για τις αναδυόμενες οικονομίες σημειώνει ότι θα ξεπεράσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης των προηγμένων χωρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα