Ώρα μηδέν

Υπό την πίεση των χρονοδιαγραμμάτων, οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συσκέπτονται αυτή την ώρα, με στόχο την τελική έγκριση του νέου επώδυνου πακέτου μέτρων. Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι τα μέτρα θα πρέπει να οριστικοποιηθούν σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νέο πακέτο, το οποίο θα συζητηθεί στο αυριανό Euroworking Group, παρουσία των επικεφαλής της τρόικας, δεν θα συμπεριληφθούν, τελικά, η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των αναπηρικών επιδομάτων.

Φέρεται να έχει οριστικοποιηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 έτη.

Επίσης, η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 64 ετών αλλά και η κατάργηση των δώρων. 

Παράλληλα πέρασαν όλες οι μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια ενώ το θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο τέθηκε με την «ήπια» μορφή του, που αφορά στη διαθεσιμότητα 15.000 δημοσίων υπαλλήλων. 

Προβλέπεται επίσης η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες, που θα φορολογούνται με ενιαίο φόρο 30 με 35%, ενώ αποσύρθηκε η πρόταση για τον κεφαλικό φόρο.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες με μεταδίδει το διαδικτυακό 24h.gr, στο Euroworking group θα γίνει εκτενής συζήτηση για τα μέτρα που προτείνει να πάρει η Ελλάδα και πως η παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών μας εκεί θα έχει ως στόχο την οριστικοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του πακέτου.

Διαβάστε προηγούμενη είδηση εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα