Οργισμένη η Ιταλία για τους νεκρούς ομήρους

Ιταλοί πολιτικοί κατέκριναν την κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ότι δεν συμβουλεύτηκε τη Ρώμη πριν εγκρίνει μια αποτυχημένη προσπάθεια απελευθέρωσης δύο ομήρων, ενός Βρετανού και ενός Ιταλού, στη Νιγηρία.

Οι δύο όμηροι δολοφονήθηκαν τελικά από τους απαγωγείς τους.

Οι άνδρες, ο Κρις ΜακΜάνους και ο Φράνκο Λαμολινάρα είχαν απαχθεί τον περασμένο Μάιο.

Την επιχείρηση είχαν οργανώσει οι νιγηριανές δυνάμεις ασφάλειας σε συνεργασία με τη Βρετανία μετά από πληροφορίες που έλαβαν για το σημείο όπου βρίσκονταν οι όμηροι.

Όπως εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον είχαν διατυπωθεί σαφείς απειλές κατά των ομήρων ενώ είχε ανέβει στο Ίντερνετ και απειλητικό βίντεο.

Ο Ιταλός γερουσιαστής Λούτσιο Μάλαν εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της Ιταλίας, λέγοντας ότι η Βρετανία δεν είχε ενημερώσει τη Ρώμη».

«Είναι μάλλον ασυνήθιστο για μια χώρα που εμπλέκεται να μην έχει ενημερωθεί. Φυσικά ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση και μπορεί να ήταν η καλύτερη επιλογή, όμως δεν έχει εξηγηθεί ακόμα γιατί οι ιταλικές Αρχές δεν ενημερώθηκαν» αναφέρει ο Ιταλός πολιτικός.

Το Λονδίνο απαντά ότι η ζωή των δύο ανδρών βρισκόταν σε κίνδυνο και ότι δεν υπήρχε χρόνος για καθυστερήσεις.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ αναφέρει ότι η Ρώμη ενημερώθηκε όταν ξεκίνησε η επιχείρηση και ότι μετά την αποτυχημένη έκβαση, ο Ντέιβιντ Κάμερον τηλεφώνησε στον Μάριο Μόντι για να τον ενημερώσει για την τραγική κατάληξη.



Φωτογραφία:  Reuters
Πηγή: in.gr

Προηγούμενη είδηση εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα