Οριστική απαγόρευση εξόδου για Λαυρεντιάδη

Κλείνουν τα σύνορα της χώρας και επίσημα πλέον με τη βούλα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, τον στενό συνεργάτη του (και πλέον άσπονδο φίλο του, όπως διαφάνηκε από την πρόσφατη συνέντευξή του) Π. Κυριακίδη και 4 στελέχη της Proton Bank (Τρ. Κολλίντζας, Δημ. Σαραμαντής, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Αντ. Αθανάσογλου).

Οι
δικαστές έκαναν δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιάννη Δραγάτση και επικύρωσαν την διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα καθώς όπως αναφέρουν «οι κατηγορούμενοι είναι ύποπτοι φυγής» ενώ επικαλούνται και την αυξημένη οικονομική ευχέρεια του κ. Λαυρεντιάδη, ως ενισχυτικό λόγο που του δίνει τη δυνατότητα αν το επιθυμεί να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η επικύρωση της διάταξης πάντως είναι ένα ακόμα δείγμα των στοιχείων που υπάρχουν στη δικογραφία δεδομένου πώς σε άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ στην υπόθεση ENERGA δεν έγινε δεκτή η διάταξη απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα για τα υπό κατηγορία πρόσωπα.

Βέβαια ο ίδιος ο επιχειρηματίας με δηλώσεις του αλλά και πρόσφατη συνέντευξή του αρνήθηκε κάθε κατηγορία και ξεκαθάρισε πώς θα αποδείξει την αθωότητά του. Για την υπόθεση υπό κατηγορία βρίσκονται συνολικά 28 άτομα , όμως παρά την σχετική εισήγηση του εισαγγελέα Πεπόνη για απαγόρευση εξόδου απο τη χώρα όλων των κατηγορουμένων , ο κ. Δραγάτσης έκρινε και πρότεινε πώς πρέπει να ληφθεί το περιοριστικό αυτό μέτρο μόνον για 6 εκ των κατηγορουμένων.

Σε βάρος των κατηγορουμένων εκκρεμούν οι εξής κατηγορίες:

- εγκληματική οργάνωση,
- απάτη σε βάρος του δημοσίου με 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια,
- υπεξαίρεση με 108/50 για το σύνολο των επισφαλών δανείων (701 εκατ. ευρώ),
- ξέπλυμα βρώμικου χρήματος
- απιστία κακουργηματική από κοινού και κατ' εξακολούθηση.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα