«Παγερά κυνική η ομιλία του Άσαντ»

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον τόνισε σήμερα στην Ουάσινγκτον, αφού συνομίλησε επί ώρα με ανώτατους αξιωματούχους του Κατάρ, ότι "δεν είναι δυνατόν να παραταθεί επ' αόριστον η παραμονή συμβούλων του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία", ενώ την τελευταία σχεδόν 2ωρη ομιλία του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, περί "ξένου δακτύλου και συνωμοσιών, με τη συμμετοχή των διεθνών μμε και της διεθνούς κοινότητας", περιέγραψε ως "παγερά κυνική".

Ο σύρος

πρόεδρος επισήμανε στην ομιλία του ότι "δεν θα επιτρέψει, μαζί με τη Συρία, να ηττηθεί όλη η Μέση Ανατολή", "θα γίνει εφιάλτης το όνειρο των Δυτικών, να πέσει η τωρινή συριακή κυβέρνηση".

Επιπλέον, η αμερικανίδα υπουργός ανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί το Αφγανιστάν ο αμερικανός πρεσβευτής Μαρκ Γκρόσμαν, "με σκοπό να γίνουν διαβουλεύσεις προς την κατεύθυνση της ειρήνευσης στο Αφγανιστάν" στο άμεσο μέλλον.

Εν συνεχεία, με σκοπό μια αναβαθμισμένη διμερή οικονομική σχέση, ο κ. Γκρόσμαν θα κάνει συνομιλίες στη Ντόχα με αξιωματούχους του Κατάρ, πρόσθεσε η Κλίντον.

Τέλος, η ίδια επισήμανε ότι "εξασφαλίζει υποστήριξη" το σχέδιο δημιουργίας ενός Πολιτικού Γραφείου των Ταλιμπάν στο Κατάρ, "χωρίς όμως αυτό το Γραφείο να μπορεί να θεωρηθεί απτή πραγματικότητα".

Keywords
Τυχαία Θέματα