Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Με υποχρηματοδότηση, απλήρωτο προσωπικό και κλείσιμο μονάδων και δομών, γορτάζεται στην χώρα μας, η σημερινή  Παγκόσμια ημέρα ψυχικής Υγείας. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι εργαζόμενοι στον ευαίσθητο αυτό χώρο καθώς όπως τονίζουν, οι μονάδες και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας υποχρηματοδοτούνται από το 2005.

Όπως δήλωσε στην Έλενα Μπρέγιαννη ο πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, Παναγιώτης Χονδρός, το Υπουργείο Υγείας  διαθέτει μόνο το 50% των απαιτούμενων πόρων για τη λειτουργία υπηρεσιών και δομών ψυχικής υγείας,με αποτέλεσμα
η ψυχική υγεία να οδηγείται σε πραγματική κατάρρευση. Όπως πρόσθεσε, 37 φορείς ψυχικής υγείας απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία στον Υπουργό Υγείας, κ. Α. Λυκουρέντζο και στην Υφυπουργό Υγείας, Φ. Σκοπούλη, αναζητώντας άμεσα μια λύση στο τεράστιο αυτό κοινωνικό πρόβλημα.

Με την υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, η εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας, διοργανώνει σήμερα από τις 10 το πρωί έως αργά το βράδυ, στην Πλατεία Αγ. Νικολάου του Δήμου Χαλανδρίου (κεντρική πλατεία) ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων από τους εργαζομένους στην ψυχική υγεία, τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τις οικογένειές τους και εθελοντές του Φορέα.

Ενδεικτικό πρόγραμμα:

Συναυλία από τον Γιάννη Ζουγανέλη

Συναυλία από τους Encardia

Συναυλία από την Κατερίνα Κεραμιδά, την Μαρίνα Βουλγαράκη και τη Μπάντα τους

Graffiti action από τον Same84, της ομάδας των CARPE DIEM

Ποδηλατοδρομία από την Ομάδα Ποδηλατών No Name με αφετηρία την Μαρίνα Φλοίσβου και σημείο τερματισμού την πλατεία Αγ. Νικολάου στο Χαλάνδρι

Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης: Καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων οι πολίτες θα μπορούν να ενημερωθούν για την ψυχική υγεία και τις υπηρεσίες που παρέχει η Ε.Π.Α.Ψ.Υ. 
Keywords
Τυχαία Θέματα