«Παίζουμε για μια ολόκληρη χώρα»

Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου προετοιμάζεται για τη μεγάλη πρόκληση της Παρασκευής στον προημιτελικό κόντρα στη Γερμανία και οι Κυριάκος Παπαδόπουλος, Γιώργος Σαμαράς μίλησαν για την αναμέτρηση.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις των δύο διεθνών:
Γιώργος Σαμαράς:
Για το εάν αποτελεί το παιχνίδι ευκαιρία για την Ελλάδα να αποδείξει κάτι κόντρα στην Γερμανία:
«Δεν μπλέκουμε την
πολιτική με τον αθλητισμό, είναι ένα άθλημα, είναι ένα παιχνίδι, θα μπούμε να το ευχαριστηθούμε και να πετύχουμε το καλύτερο».

Για το τι σημαίνει για την χώρα η πρόκριση:
«Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, δεν παίζουμε για την ομάδα, παίζουμε για μια ολόκληρη χώρα, να δώσουμε χαρά στους Ελληνες αυτές τις δύσκολες ώρες, ήταν σημαντικό που τους βγάλαμε στους δρόμους να πανηγυρίσουν».
Για το εάν θα διάλεγε την Γερμανία ή την Πορτογαλία:
«Στο σημείο που βρισκόμαστε, δεν γίνεται να διαλέξεις ομάδα, είμαστε μέσα στις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Τον πρώτο και μεγαλύτερο στόχο μας τον πετύχαμε, δεν μας νοιάζει ποιος είναι ο αντίπαλος, θέλουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι, εάν περάσουμε θα είναι ένα όνειρο».
Για τον τρόπο που αγωνίζεται η Γερμανία:
«Έχουμε δει όλους τους αγώνες, δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση, γνωρίζουμε τους παίκτες και το πώς αγωνίζονται, από κει και πέρα πρέπει να επικεντρωθούμε σε μας, νομίζω ότι και με την Ρωσία αυτό κάναμε, κάτι ανάλογο θα κάνουμε και τώρα».
Κυριάκος Παπαδόπουλος:
Για το εάν είναι ξεχωριστό μιας και αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα:
«Είναι ξεχωριστό για μένα αγωνίζομαι σε γερμανικό πρωτάθλημα και απέναντι σε παίκτες που γνωρίζω, τους αντιμετωπίζω σαν μια ομάδα όπως τις άλλες, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».
Για το πώς θα αντιμετωπίσουν την Γερμανία:
«Θα τους μελετήσουμε με τους προπονητή μας. Δεν θα πω τι τακτική θα ακολουθήσουμε, θα το κρίνει ο προπονητής μας, ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε».
Για το πόσο επηρεάζει την απόδοση της ελληνικής ομάδας το γεγονός ότι πολλοί παίκτες αγωνίζονται στην Μπουντεσλίγκα: 
«Σίγουρα κάνει την ομάδα μας πιο έτοιμη στο να τους αντιμετωπίσουμε γιατί ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους, ελπίζω να μας βοηθήσει αυτό και να καταφέρουμε να τους νικήσουμε».
Για το τι σημαίνει η πρόκριση στα προημιτελικά:
«Ηταν ο βασικός μας στόχος, έτσι το είχαμε στο μυαλό μας, δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, παίζουμε κόντρα στη Γερμανία που είναι από τις κορυφαίες της διοργάνωσης, καταφέραμε αυτό που θέλαμε όμως».
Keywords
Τυχαία Θέματα