Πακιστάν: 6 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

Ένας σημαίνων υπουργός της τοπικής κυβέρνησης στην ταραχώδη πακιστανική επαρχία Χίμπερ-Παχτούνχβα, υπέκυψε στα βαριά τραύματα που υπέστη σήμερα από την επίθεση αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του κόμματός του, ανακοίνωσαν υπεύθυνοι της παράταξης.

Ο Μπασίρ Μπιλούρ τραυματίσθηκε σοβαρά στην επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο άλλων έξι ανθρώπων που βρίσκονταν στην κομματική εκδήλωση του Εθνικού Κόμματος Αουάμι (ΑΝΡ), όμως κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Λέιντι Ρίντινγκ στο Πεσαβάρ διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενημέρωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ Αρσάντ Τζαβίντ και ο περιφερειακός

υπουργός Αρμπάμπ Αγιούμπ Τζαν.

Ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ο δράστης της επίθεσης, ο οποίος ενεργοποίησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε.

«Μεβάση τις πρώτες πληροφορίες, υπάρχουν έξι νεκροί και 21 τραυματίες. Κατά την πληροφόρηση που έχουμε έχει τραυματισθεί ο Μπασίρ Μπιλούρ, υπουργός της τοπικής κυβέρνησης», υποστήριξε ο εκπρόσωπος της αστυνομίαςΑσίφ Ικμπάλ.

Το ΑΝΡ είναι το κόμμα που έχει εκλεγεί στην κυβέρνηση της επαρχίας Χίμπερ-Παχτούνχβα, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Πεσαβάρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα