Πακιστάν: Έξι νεκροί από πυρά αεροσκάφους

Έξι άνθρωποι, φερόμενοι ως αντάρτες, σκοτώθηκαν την Κυριακή από τα πυρά αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στις ζώνες των φυλών στο βορειοδυτικό Πακιστάν, όπου οι επιθέσεις εναντίον ανταρτών έχουν αυξηθεί μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έριξε δύο πυραύλους εναντίον καταυλισμού στην περιοχή Σάουαλ, 50 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μιρανσάχ, κεντρικής πόλης του Βόρειου Ουαζιριστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Η
περιοχή αυτή αποτελεί κρησφύγετο για την αλ Κάιντα, αλλά και βάση για τους Αφγανούς Ταλιμπάν που μάχονται κατά των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από την άλλη πλευρά των συνόρων.

«Δύο πύραυλοι εκτοξεύθηκαν εναντίον ενός καταυλισμού και σκότωσαν έξι αντάρτες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας.

«Από τα πυρά καταστράφηκε ένα σπίτι και προκλήθηκε πυρκαγιά», διευκρίνισε ένας άλλος αξιωματούχος. Η εκστρατεία εναντίον των ανταρτών με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2004 και εντάθηκε το 2008 μετά την ανάληψη της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Μπαράκ Ομπάμα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα οι επιδρομές μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο τον Μάιο, μεγάλο μέρος της οποίας ήταν αφιερωμένη στην αφγανική κρίση που διαρκεί περισσότερα από 10 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα