Πακιστάν: Νέος πρωθυπουργός ο Άσραφ

Το κοινοβούλιο του Πακιστάν εξέλεξε σήμερα τον υπουργό Υδάτων και Ενέργειας Ράτζα Περβέζ Άσραφ νέο πρωθυπουργό της χώρας, στη θέση του Γιούσουφ Ράζα Γκιλάνι ο οποίος καθαιρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας από το Ανώτατο Δικαστήριο επειδή αρνήθηκε να ξεκινήσει έρευνα για διαφθορά σε βάρος του προέδρου Άσιφ Άλι Ζαρντάρι.

Ο Άσραφ, που είναι υπουργός από το 2008, θεωρείται στενός σύμμαχος του Ζαρντάρι. Η εκλογή του στη θέση του πρωθυπουργού δεν αναμένεται να ανατρέψει τις πολιτικές ισορροπίες στη χώρα.

Αρχικά το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡΡ),

στο οποίο πρόσκεινται τόσο ο Ζαρντάρι όσο και ο Άσραφ, είχε προτείνει για πρωθυπουργό τον υπουργό Υφαντουργίας Μαχντούμ Σαχαμπουντίν όμως χθες δικαστήριο της πόλης Ραβαλπίντι εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, μια ενέργεια που ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές αποδίδουν στον πανίσχυρο στρατό της χώρας.

Το αντιπολιτευόμενο Κόμμα της Πακιστανικής Μουσουλμανικής Ένωσης-Ναουάζ είχε προτείνει για πρωθυπουργό τον Σαρντάρ Μεχτάμπ Αμπάσι αλλά ο Άσραφ εξελέγη συγκεντρώνοντας μεγάλη πλειοψηφία, με 342 ψήφους, ενώ χρειαζόταν 172.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα